User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: Slowly giving up with this car!!

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Newport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Slowly giving up with this car!!

    Okay, hoping no one else has had as many problems as me but hoping for some help! Got a signum 2.0 DTI 05 plate pre-facelift. It's just done 137000 miles. Had a new clutch, flywheel, had the gearbox reconditioned, new front springs, new front shocks, top strut mounts and wishbones. Not including throttle body, egr valve and master cylinder.

    Gearbox has been in less than 1500 miles, it went in with first gear issue, not being able to go from second to first. Has to stop the car, put it in neutral, foot off the clutch, back on and then I could select first. After having it recond it worked lovely now having the same problem again. Gearbox centre in Cwmbran said there is nothing wrong with it. I was there when they pulled it apart and nothing is wrong with it this time.

    After having all the front end almost completely rebuilt I still have a crunching noise but it sounds like its the middle of the car. Read on here that it could be the arb bushes. But there is no movement on the arb at all!

    Garage are now thinking that it could be the engine mounts causing the noise and could have caused the gearbox to drop slightly causing me not to get into first gear. This makes sense, just wanted to have someone else's opinion and see if anyone else has had a similar issue. Are engine mounts a common issue on these??

    Looks like I got a Friday afternoon car!!

    Any help would be great!!

    Cheers,

    Sam

  2. #2
    Regular Member david-bell's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    eastlothian scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra vxr

    Trim : vxr

    Engine : 2.8 v6 turbo

    Year : 2008

    Mileage : 31000

    Default

    With that mileage it could well be engine mounts if they are the originals

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    South east
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by redmans View Post
    Looks like I got a Friday afternoon car!!
    Friday afternoon cars don't reach 137k mate.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 26th July 2011, 13:23
  2. slowly gettin there with my sxi
    By booker413 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 22nd May 2010, 21:01
  3. Can springs settle slowly on one side...?
    By Dan_BlackSRi in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 10
    Last Post: 8th September 2009, 05:52
  4. The B is slowly turning into a C !! Another MOD!!!
    By Vaux-Man-G in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 24th June 2009, 15:37
  5. car is giving me nothing low down
    By oxenburger in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 6th March 2009, 14:49

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •