User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: fan kicking in straight away

  1. #1
    Regular Member coooky's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    washington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default fan kicking in straight away

    when i start the car the fan starts straight up

    i started it today and let it run for a few mins turned it off and the fan ran for maybe 30 seconds after the engine was off


    the glowplug light is taking about a min to go out so im going to changed them but any ideas on the fan ??

    thanks

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Check the connections to the fan, and also the fuses for it.

    As, if you disconnect it, the fan will run all the time (like yours is). So sounds like an electric issue somewhere.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Chelmsford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Faulty temperature sensor would be my bet.

  4. #4
    Regular Member coooky's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    washington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by DNS View Post
    Faulty temperature sensor would be my bet.
    any link for a new part ??

    thanks

  5. #5
    Regular Member coooky's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    washington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    changed the sensor twice now the temp gauge wont go up the fan kicks in straight away and runs for a few mins when the car is turned off

    and the engine if revved over 4k starts bouncing all over and sometimes at standstill it starts to jump around

    any ideas

  6. #6
    Regular Member ftm100's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    South Shields seagull sh*t town
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Fans run when temp senors is disconnected so could point to break in wiring

  7. #7
    Regular Member coooky's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    washington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks

    that should be fun to look for lol

    would it still run when the car is turned off

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Steering wheel not straight, but car drives straight?
    By Danny.surname in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 9
    Last Post: 24th February 2013, 00:21
  2. car kicking out smoke
    By coooky in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 19th August 2011, 20:47
  3. Back end kicking out
    By Juego in forum Handling & Braking
    Replies: 31
    Last Post: 29th April 2011, 22:06
  4. Engine fan is not kicking in
    By charlie in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 8
    Last Post: 4th August 2009, 01:35
  5. I bet hes kicking himself now...
    By rob 2.2dti in forum Comedy & Humour
    Replies: 2
    Last Post: 10th February 2009, 20:09

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •