User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: Splutter at partial throttle and low revs on cdti 120

  1. #1
    Regular Member Gee-dub-ya's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : ls

    Engine : cdti 120

    Year : 2004

    Default Splutter at partial throttle and low revs on cdti 120

    Done a lot of looking around at this and it would seem to point at the injector wiring but what i can't find for definite is if it's definitely the wiring will i be getting and eml as well? as i haven't got an eml on yet?

    My egr is just over a week old if that help at all so don't think it that.

    is there anything else to look that wouldn't throw an eml before i start fitting new plugs on it?

  2. #2
    Regular Member Gee-dub-ya's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : ls

    Engine : cdti 120

    Year : 2004

    Default

    Can anyone tell me if the faulty injector wiring will throw an eml, or am i barking up the wrong tree ?

  3. #3
    Regular Member Teapot's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    woodbridge, suffolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    114 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design+

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 101000

    Default

    Wasn't aware of any common issues with injector wiring on z19dt, only on dth. and on mine it was worst at full throttle.

    but my dth did used to judder/splutter at around 2000rpm even after new egr valve fitted. in the end I disabled egr and that cured it.

  4. #4
    Regular Member Gee-dub-ya's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : ls

    Engine : cdti 120

    Year : 2004

    Default

    Quote Originally Posted by littleteapot View Post
    Wasn't aware of any common issues with injector wiring on z19dt, only on dth. and on mine it was worst at full throttle.

    but my dth did used to judder/splutter at around 2000rpm even after new egr valve fitted. in the end I disabled egr and that cured it.
    Like i said i might be totally barking up the wrong tree,lol

    Does it not affect the 120's then? I've just been googling the symptoms and it kept leading to injector plugs or egr, but i've not had an eml
    and my egr is less than 2 weeks old. I'm going to strip and clean the boost control solenoid later as that seems to be the only other
    avenue. It's doing my head in now and i've only had it since sunday.

  5. #5
    Regular Member Gee-dub-ya's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    swindon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : ls

    Engine : cdti 120

    Year : 2004

    Default

    Right i've stripped cleaned and lubed the boost control solenoid, removed and cleaned the boost sensor, i have a two week old EGR fitted, pinched
    the injector contacts up a bit, and it's still spluttering away if you drive it too gently but not showing an EML.

    Please can anyone shed any more light on this???????

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. My CDTI 120 revs in to the red line???
    By Gibrunner in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 6th January 2013, 18:13
  2. throttle judder at low revs
    By Shutts in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 23rd September 2012, 23:24
  3. Replies: 43
    Last Post: 8th June 2011, 21:03
  4. no power at low revs cdti
    By brownlow39 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 22nd May 2010, 19:39
  5. Partial clean of engine bay
    By Ollie in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 28th April 2010, 11:45

Visitors found this page by searching for:

vectra 1.9cdti splutters at 2000rpm

vauxhall zafira 1.9 cdti spluttering

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •