User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2

Thread: Boot light and rear de-mist not working

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Dunstable
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Boot light and rear de-mist not working

    Hi,

    As the thread title says my interior boot light doesn't work and neither do the bottom 4 strips for rear window de-mist.

    Before I go digging around this week, I just wanted to check if anyone knows if these could be connected and if it's something simple like a blown fuse?

    Thanks.

  2. #2
    Regular Member Hue Jarse's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Farnborough, Hampshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : SRi

    Engine : 1.8 VVT (Z18XER)

    Year : 09

    Default

    There is no fuse common to both. In any case the rear screen fuse must be ok if some of the lines on the rear screen are working. There must be a break in the element lines somewhere on the screen.

    There is no fuse that supplies just the boot light(s). Do the interior lights and sun visor lights (if fitted) work? If so, the fault is NOT likely to be the often troublesome ribbon cables.

    Firstly you need to work out if the fault is on the supply side or the ground side of the lamp. Pull out the boot lamp. If you have a multimeter, check for continuity between the brown/white wire and chassis ground. This side of the boot lamp (brown and white wire) is connected to ground via a switch in the boot lid/tailgate and through connectors X24-1 pin 8, XR6 pin 18 and XR4 pin A2.

    If the ground side is ok then it must be because we don't have 12v on the red wire. (Or the bulb is blown!) This is fed from the interior light circuit in the rear module by a connection from XR4 pin C9.

    Remember to open and close a door every few minutes when fault tracing as the supply to the interior lights and boot light shuts off automatically after about ten minutes which can confuse!

    If you need further info on the socket locations and pinouts let us know.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. rear fog light not working
    By keggy77 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 20
    Last Post: 18th July 2012, 16:59
  2. I now have a working rear interior light
    By rob warrington in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 7th January 2012, 16:55
  3. boot and rear left indicator not working
    By lander7394 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 27th June 2011, 20:12
  4. help n/s rear fog and reverse light not working
    By howardc03 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 25th February 2009, 21:07
  5. Is it right to only have one rear fog light working ?
    By muffking in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 25
    Last Post: 29th December 2006, 15:55

Visitors found this page by searching for:

insignia boot light not working

vectra c boot light switch faulty

insignia rear boot light not working

vectra c switch light luggage compartment

boot light not working in insignia

vauxhall vectra boot light

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •