User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: 2.2 DTi Pressure converter missing

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default 2.2 DTi Pressure converter missing

    Hi new here and sorry if this is a silly post but been having problems with spanner light when accelerating from 50 in 5th and also spanner light when on tickover about 760 RPM this has only just started.
    I have changed all the vacume pipes and cleaned the boost sensor and checked all turbo pipes for leaks all seems ok.
    But have noticed a few people say they have had problems with pressure converter solinoid but cant find one on my car i can see the bracket mounted by the air box but no solinoid.
    Have checked other posts about vaume pipes and some of these do not show the pressure converter,was it removed on later models ?
    Will be getting new EGR valve when money allows as clutch and DMF need changing first.
    Many thanks for any replies.
    PS Anyone know a good place in basildon essex area for the clutch and DMF.
    Last edited by markb1963; 15th February 2013 at 17:34.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Nottinghamshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Can you post a picture?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry being a bit thick here just found out it was moved on 2.2 DTI to just above the air reservoir oops.
    Still having problems with limp mode at tickover about 750 rpm,could this be the EGR valve ?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Nottinghamshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If it's the turbo wastegate solenoid, it moved from the side of the battery box on early DTI's to behind the air filter box on later ones as apparently they got affected by heat from the gearbox/engine.

    One thing I haven't had is a fault related to idling. Someone else may have some things for you to check. Other than that, get the fault codes read and they should help to point you in the right direction.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Leicester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    a guy i work with had the same problem in 5th from 50 mph onwards,turned out to be the crankshaft sensor if thats any help

  6. #6
    Regular Member firefox007's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Zagreb
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The problem is low pressure in the inlet manifold. Sensor reads low pressure and automatically throws an error, because it is about the protection in the event of rupture of air hose. No need to change the sensor, but only adjust the turbine pressure. This can be done very easily and quickly, it is only necessary to extend the lever that opens the turbine. The photograph shows a lever that needs to be extended. It is necessary to remove the fuse and unhook lever with connect turbine, unscrew in a full circle, 360'C. anticlockwise. I think someone has already written on this forum about the same problems.






  7. #7
    Regular Member peadar's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    in the glens of Antrim N Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : ELITE

    Trim : FULL LEATHER

    Engine : 1.9 CDTI 150 BHP

    Year : 2004

    Mileage : 87,000

    Default

    Quote Originally Posted by markb1963 View Post
    Sorry being a bit thick here just found out it was moved on 2.2 DTI to just above the air reservoir oops.
    Still having problems with limp mode at tickover about 750 rpm,could this be the EGR valve ?
    yes could be egr , take the grey plastic cover off the egr and check its position ie. half round shape bar should be fully down wehn you turn the car off

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 26
    Last Post: 14th March 2014, 01:03
  2. cat converter
    By billy88 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 16th March 2011, 16:30
  3. catalytic converter
    By rick1965 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 23rd September 2009, 22:46

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •