User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Cruise control

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Cruise control

    Hi all my c control seems to work fine until I press the button to. Decrease speed then it turns off. Any help/advice appreciated

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    You're not hitting the cancel button at the rear of the switch at the same time I take it?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quick update I took the stalk apart last night and. Gave it a sauirt with wd40 rubbed it with our lasses toothbrush and all working fine. Thx

  4. #4
    Regular Member rich r's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Selby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It'll be the usual dirty or poor contacts issue that plagues the cruise control switches. Pressing the button probably was moving the contacts just enough for it to switch off.

    Cleaning it up as you did usually sorts it, as does bending the contacts in the CIM (where the stalk plugs in) slightly so they make better contact.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    Quote Originally Posted by daddy5times View Post
    Quick update I took the stalk apart last night and. Gave it a sauirt with wd40 rubbed it with our lasses toothbrush and all working fine. Thx

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Oxfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vauxhall Astra-J

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTi

    Year : 2013

    Default

    Bet her teeth are squeaky clean

  7. #7
    VIP-Member GSiFan's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Houghton Regis, Bedfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra GSi 3.2 V6

    Trim : GSi

    Engine : Z32SE

    Year : 2003

    Mileage : 210,022

    Default

    My CC isn't working at all any more, after I cleaned the contacts a week ago. :-( Is is new stalk time or can they be dismantled to clean inside the switch itself? Paul
    2003 Vauxhall Vectra GSi 3.2 V6

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I just took it apart and cleaned it..itook the buttons off the stalk (be carefully not to lose the springs) gave everything a good scrub put it back together and made sure I put it back exactly where it came from. 1 more thing when I had it open it did look spotlessly clean. I hope this helps. If not there's a few for sale on ebay

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Open it up pal and clean all of itwith a toothbrush it worked for me
    Quote Originally Posted by GSiFan View Post
    My CC isn't working at all any more, after I cleaned the contacts a week ago. :-( Is is new stalk time or can they be dismantled to clean inside the switch itself? Paul

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yes it is LOL
    Quote Originally Posted by Big Dave View Post
    Bet her teeth are squeaky clean

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Cruise Control
    By tony100la in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 7th March 2010, 19:43
  2. cruise control
    By stuart bigboy in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th May 2008, 21:14
  3. Cruise Control
    By Vaux-Man-G in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 12th May 2008, 17:36
  4. manual control or cruise control.
    By johnm in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 19
    Last Post: 6th February 2008, 14:20
  5. Cruise Control not there?
    By Robsey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 10
    Last Post: 1st February 2007, 18:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •