User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Meriva wont start

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Meriva wont start

    Guys,
    A friends 1.6 Meriva 05 reg wont start and the following codes are displayed.

    Total number of fault codes: 5
    P1615 - Wrong Vehicle ID from Body Control Module
    (00) - Present
    P1616 - Wrong Vehicle ID from Instrument Control Module
    (00) - Present
    U2107 - CAN-Bus no Communication with Body Control Module
    (00) - Present
    P1482 - Fan Relay 2 Signal Low / Open Circuit
    (04) - Present
    P1483 - Fan Relay 3 Signal Low / Open Circuit
    (04) - Present

    Could this be a module problem or is it more likely to be a wiring connection. He did say he had noticed the rev counter dropping to zero sometimes before the problem.

  2. #2
    Regular Member wright8672's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Spalding,Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1.8

    Year : 2003

    Default

    are all the dash lights as normal,can the fuel pump be heard priming on turning the key and does it turn over normally but just not firing?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by wright8672 View Post
    are all the dash lights as normal,can the fuel pump be heard priming on turning the key and does it turn over normally but just not firing?
    Err, dont know so I will have to find out. Assuming yes and no what would be your advice.

  4. #4
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vauxhall vivaro

    Trim : Basic

    Engine : 1.9

    Year : 2004

    Default

    Try different key

    bcms have problems on these

  5. #5
    Regular Member wright8672's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Spalding,Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : SRi

    Engine : 1.8

    Year : 2003

    Default

    could be an immobiliser fault,but more likely the crank sensor.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Dudley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by wright8672 View Post
    could be an immobiliser fault,but more likely the crank sensor.
    There is no fault code relating to crank sensor but will get him to try his spare key if he has one.

  7. #7
    Regular Member DTi Elite's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    county durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2007

    Mileage : 145k

    Default

    wonder if these suffer the bad connection on the instrument cluster as corsa C do , try tapping the dash above clocks.

  8. #8
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Quote Originally Posted by DTi Elite View Post
    wonder if these suffer the bad connection on the instrument cluster as corsa C do , try tapping the dash above clocks.
    There not Can-bus though are they?

  9. #9
    Regular Member DTi Elite's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    county durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2007

    Mileage : 145k

    Default

    Quote Originally Posted by rushy View Post
    There not Can-bus though are they?
    looking at the fault codes they are similar to what appear on a corsa when it has a bad connection , worth a go

  10. #10
    Regular Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    looks like somebody hit the 'reset' option when using a certain piece of software..

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. car wont start? :(
    By ben2996 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 24th March 2012, 12:30
  2. 2.2 dti wont start
    By Tayla in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 3rd February 2011, 21:09
  3. help car wont start!!
    By vectragsi3.2 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 11th December 2010, 03:51
  4. Wont start
    By BigWilko in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 9th November 2010, 19:47
  5. Car wont start - please help
    By zafira in forum Diesel Engine related
    Replies: 1
    Last Post: 6th November 2010, 14:25

Visitors found this page by searching for:

meriva a P1615 P1616

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •