User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Car went on the ramp and....

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Car went on the ramp and....

    All looked really well, as mentioned new rear control arms needed, going to put some silicone on my barke lines to stop them perishing and need to bolt down the heatshield which is loose, all those hopefully will be done by the end of the day.

    BUT

    We cant for life figure out the knocking creaking knoise from the front, suspension bushes and mounts are spot on...

    I think it must be the springs moving in the cups, apparently they can be fixed with some sleeves but for the time being I am going to live with it...

    Always nice to see I havent bought a complete lemon like last time

    also have full service history up to 2010, so going to do a service once its a little warmer, saying that oil is clean as anything and all is smooth and quiet.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    And rear struts are Gas, not sure if this is normal or an upgrade but explain the height and firmness

  3. #3
    VIP-Member GSiFan's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Houghton Regis, Bedfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra GSi 3.2 V6

    Trim : GSi

    Engine : Z32SE

    Year : 2003

    Mileage : 210,022

    Default

    Mine is creaking and clattering front and rear. :-( Having had the mechanic who presented my car for its MOT in September check the suspension on a lift for me and draw a blank, my money is on anti-roll bar bushes front and rear. (I have less than one year old Meyle drop links on the front but shall replace the rears.) I'll be doing all this when I can free up some time, money and mojo. Paul
    2003 Vauxhall Vectra GSi 3.2 V6

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I am not too worried about those but will replace them too prior to next MOT...I did them on my last mitsubishi and they were easy except for the fact the thread had gone in the drop links so had to cut them out

    Youll have to let me know how you get on with them once you have done them.

  5. #5
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Mine has a creaking type noise that sounds like bushes/rubber, but most say that its anti roll bar rubbers, only does it when cold not when hot but that could be the heat from the engine expanding bar or rubbers.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW

    Trim : 320D

    Engine : .

    Year : 2009

    Default

    Radiator springs... I didnt believe it either, spray them with WD40.. my knocking stopped instantly.

    Open the bonnet, look down at the rad, at the top under the slam panel there is 1 spring each side... cake it in WD40 & try it.


  7. #7
    Regular Member chewy71's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    have you looked at the anti roll bar bushes?... usually a culprit

  8. #8
    East Scotland Regional Organiser signumboy's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Edinburgh/outskirts
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 2.0 Ltr Turbo

    Year : 2004

    Mileage : 38000

    Default

    [QUOTE=JJ0063;1982987]Radiator springs... I didnt believe it either, spray them with WD40.. my knocking stopped instantly.

    Open the bonnet, look down at the rad, at the top under the slam panel there is 1 spring each side... cake it in WD40 & try it.

    that cured mine

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks everyone, car wil go for upper arms next week, and will ask him to double check the ARB's we did look over them today but couldnt see anything...will try again

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Norfolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : BMW

    Trim : 320D

    Engine : .

    Year : 2009

    Default

    I highly suggest trying just spraying WD40 on the springs that hold the top of your rad in, I knew about them for months & just laughed when people on here suggested it. I tried it just thinking I was taking a slash in the wind but it actually worked!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ramp hire- Birkenhead
    By Critch in forum North West (RO - Paulvectrac, ARO bonehead)
    Replies: 9
    Last Post: 2nd June 2012, 19:01
  2. Replies: 4
    Last Post: 24th August 2011, 20:04
  3. Garage/Ramp hire
    By russ1969 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 15
    Last Post: 24th July 2011, 01:27
  4. Rent-a-ramp (DARWEN,Lancs)
    By jamesr in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 12th March 2010, 14:21

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •