User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: CDTI oil circulation?

  1. #1
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default CDTI oil circulation?

    Are there any known issues with oil pressure circulation/pump problems with the cdti (150/04rg), Every time on the first start of the day the oil seems to be a lot slower getting up & around the engine than it used to be, only noticed it recently & today took the oil filler cap off at start up & it does sound dry running for a while, Had the 04rg from new & service it every 5k or so with vx bits & only on about 78k miles so i know its looked after.

  2. #2
    Full Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    N/A
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Golf 7

    Trim : GTD

    Engine : 2.0 TDI 184PS

    Year : 2014

    Mileage : 40000

    Default

    There's not any known problems to my knowlege. Sounds like it's worn?

  3. #3
    Regular Member Даниил's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Ashby-de-la-Zouch
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : sri nav/Elite

    Engine : CDTI 150

    Year : 56

    Mileage : 130ish

    Default

    does it use oil? handbook says you can use 5w40.

  4. #4
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Its like a new car full stop!, never had to top up EVER between changes & at 78k miles it is very low miles really, engine has vx fully synth 5/30 every change & as said its done every 5k or so, no oil leaks no usage full stop & engine looks & drives as new.
    Last edited by the-wizard; 7th February 2013 at 14:29.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    Stick a manual oil pressure gauge in where the electrical one would normally go, can't for the life of me remember where it is on these engines and get someone to start it up as you watch it. I'm sure someone on here will have the oil pressures noted down somewhere.

  6. #6
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Tried op com on it but that was after it had been started though, just said 'normal', will try again tomoz on first start up see if its any different.

  7. #7
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Quote Originally Posted by the-wizard View Post
    Tried op com on it but that was after it had been started though, just said 'normal', will try again tomoz on first start up see if its any different.
    Still having the noise on first start up & today after starting up i quickly removed oil filler cap & can still hear a dry sqeeking till oil lubricates things!, if anyone out there with a 150 could wip there oil cap off on first start up & have a listen & any feedback would be greatfull.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 3.0 cdti clutch. Fits in 1.9 cdti?
    By Zampus in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 16th February 2010, 14:22
  2. Weird noise from Signum CDTI 1.9 CDTI (150)
    By oneightycd in forum Diesel Engine related
    Replies: 1
    Last Post: 22nd June 2007, 22:27

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •