User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Battery light.

  1. #1
    Regular Member stevoxsi's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Coleraine, Norn Iron.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : Sri Vx-line

    Engine : 2.0 Cdti 160

    Year : 2011

    Default Battery light.

    Went out this morning to go to the shop, low and behold about a mile up the road I realised the battery light was on. Went on anyway, came out of the shop and its off again! Drove home, brought up the hidden menu to see what it said on the way, and even with everything ( and I mean everything) turned on the voltage never dropped below 13.6.

    Was it just a gremlin or do we think alternator or battery? Seems fine again now.

    08 1.9 CDTI 150

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    n. ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    mine did this a few months ago and i had a new alternator fitted a year past, i switched the engine off and back on and it has never happened again so like you must be gremlins

  3. #3
    Regular Member stevoxsi's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Coleraine, Norn Iron.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : Sri Vx-line

    Engine : 2.0 Cdti 160

    Year : 2011

    Default

    On again tonight when I started the car. Switched off and on again and its gone! Now I'm thinking battery?

  4. #4
    Regular Member Mike Boden's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Prestatyn
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    This happened to me last month. Became more and more frequent until I then lost power steering too and had to get the RAC out. Turned out to be the alternator.

  5. #5
    Regular Member stevoxsi's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Coleraine, Norn Iron.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : Sri Vx-line

    Engine : 2.0 Cdti 160

    Year : 2011

    Default

    Hmmm. Hope not but it probably is knowing my luck! I'll be keeping a close eye on the voltage!

  6. #6
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vauxhall vivaro

    Trim : Basic

    Engine : 1.9

    Year : 2004

    Default

    One of diodes in alternator probably on its way to heaven

  7. #7
    Regular Member stevoxsi's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Coleraine, Norn Iron.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : Sri Vx-line

    Engine : 2.0 Cdti 160

    Year : 2011

    Default

    When I got into the car there after work the voltage was 11. 13.8v the whole journey home.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    west sussex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    alternator

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 18th August 2012, 08:58
  2. Replies: 17
    Last Post: 16th August 2012, 10:07
  3. Battery Light ON - 14.1 volts at battery
    By snapsnap in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 0
    Last Post: 6th December 2011, 13:55
  4. battery light on along with spanner through car light
    By conny in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 12
    Last Post: 24th May 2011, 13:45
  5. Battery light on, 14.4V at the battery!
    By Saulty in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 16th January 2011, 23:29

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •