User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: SMD confusion

  1. #1
    Regular Member MattVecVXR's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Torpoint, Cornwall
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default SMD confusion

    I've just attempted to change the 0805 SMDs in the steering controls and it's confusing me why it's doing what its doing. I've done it in accordance with Lee's how2, triple checking I've got the polarity correct on each one. Testing it, the LEDs don't illuminate but the scoll wheel works fine, and if I plug it in back to front, the leds light up (which they shouldnt) but I lose function of the scroll (which i expected due to it being back to front). I switched one of the SMDs around so its the opposite of the how2 and it didnt work either way, proving that Lee is correct.

    I'm right in thinking that the anode (+ve) is the non coloured, base of the triangle, and the cathode (-ve) is the green, pointed end of the triangle on the back.
    Help please!

  2. #2
    Regular Member BigWilko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Barnsley
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    That should be the correct polarity! If i remember correctly BOTH controls have to be in for the L/H to work, not sure if you were aware of this, it caught me out a few times. I think the steering controls are the hardest part to do. Triple check the connections as i seem to recall that those are connected in series i.e. if one connection is bad the whole lot dont work .

  3. #3
    VIP-Member puppet's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    East Ayrshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    If the diodes are in some way wired in series, then wouldn't you have to have both facing the correct direction before they will work? If you have only turned one round, then the one connected incorrectly could still be stopping the current flowing.

    Edit: Beaten to it!

  4. #4
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    What wilko said if one want eight they won't work and u needs the controls to be connected for them to come on

  5. #5
    Regular Member MattVecVXR's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Torpoint, Cornwall
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I only did the LH side before posting this and, hey presto, I had the RH one disconnected... so thats onther one added to the list thats been caught out. Thanks, time to get cracking on the other one now

  6. #6
    Regular Member MattVecVXR's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Torpoint, Cornwall
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Update....sorted. Thank you very much. Just got the interior map lights to do when I buy a new unit and the CD70, but thats being replaced imminently with a Sony XAT600BT soon.

  7. #7
    Regular Member MattVecVXR's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Torpoint, Cornwall
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by CDTiMatt View Post
    Update....sorted. Thank you very much. Just got the interior map lights to do when I buy a new unit and the CD70, but thats being replaced imminently with a Sony XAT600BT soon.
    Edit... XAV 601BT

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. DPF confusion.
    By JayF in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 7th April 2012, 10:00
  2. TID & GID confusion
    By RobW in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 14
    Last Post: 20th April 2010, 18:28
  3. HID Confusion :(
    By antowns in forum Troubleshooting
    Replies: 20
    Last Post: 7th February 2010, 19:11
  4. HID confusion
    By parsco in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 20th April 2009, 15:08
  5. air box confusion!!!
    By littlesxi in forum Diesel Engine related
    Replies: 2
    Last Post: 7th February 2008, 09:29

Visitors found this page by searching for:

vectra c steering control polarity www.vectra-c.com

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •