User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Water pump?

  1. #1
    Regular Member Mark-R's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Dundee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : GSI

    Trim : (vxr/irmy)

    Engine : 3.2 v6

    Year : 2004

    Default Water pump?

    Hi all got a phone call from the brother inlay today saying his car's temp went upto around 90/95 to told him to check make sure theres water in it and he said yeah so couldnt think of anything so he started to drive it home once he let it cool down.

    30 to 40 mins later he phones me back saying its went into limp home mode so told him to park it up and i will come and have a look once i got there soon as i opened the bonnet there was a burning plastic rubber smell first thing i thought water pump has seized so took the cam cover off to make sure the belt hasn't snapped it looks like its been rubbing but not threaded or snapped and when it was running there was like a rubble clunky sound as if the water pump spool thing was just rattling around in the housing.


    So whats you're thoughts on it do you think its deffo the water pump??

  2. #2
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vauxhall vivaro

    Trim : Basic

    Engine : 1.9

    Year : 2004

    Default

    Sounds like pump without seeing car hard to say for definite

  3. #3
    Regular Member AntSSSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Middlesex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : SRI

    Engine : CDTI 150 (Z19 DTH)

    Year : 2008

    Mileage : 100k

    Default

    car model / engine will help?

  4. #4
    Regular Member Mark-R's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Dundee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : GSI

    Trim : (vxr/irmy)

    Engine : 3.2 v6

    Year : 2004

    Default

    Meant to put that lol its the usual 1.9 cdti 20

  5. #5
    Regular Member Mark-R's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Dundee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : GSI

    Trim : (vxr/irmy)

    Engine : 3.2 v6

    Year : 2004

    Default

    Quote Originally Posted by Critch View Post
    Sounds like pump without seeing car hard to say for definite
    I think its 2 things the pump or the pulley the belt wasn't dead centre on the top cogs it was sitting off a bit.

  6. #6
    Regular Member zafira's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    North of Norway
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    How many miles has the car run? Water pump is a weeknes on cdti. In Norway we need to change about every 50 000 miles, or they can stop the cam belt and smash the valves.

  7. #7
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vauxhall vivaro

    Trim : Basic

    Engine : 1.9

    Year : 2004

    Default

    Either wayits going to need investigating.

    Chances are it probably is pump

  8. #8
    Regular Member AntSSSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Middlesex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : SRI

    Engine : CDTI 150 (Z19 DTH)

    Year : 2008

    Mileage : 100k

    Default

    very common for the pumps to seize up and then the flat of the belt rubs against the pulley and causes the burning smell etc.. I'd be having a proper inspection mate of the pump and belt setup. You dont want it do finally do ping!

  9. #9
    Regular Member stevoxsi's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Coleraine, Norn Iron.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : Sri Vx-line

    Engine : 2.0 Cdti 160

    Year : 2011

    Default

    Sounds like pump to me. Same sort of thing happened to me last week. Only mine saw 100c! Mine is a 150.

  10. #10
    Regular Member Mark-R's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Dundee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : GSI

    Trim : (vxr/irmy)

    Engine : 3.2 v6

    Year : 2004

    Default

    Sure its done 110k+ he is going to get his mate to take it into his garage told him not to drive it and get it picked up with a flat bed he said weeks ago he was going to get the pump and belt done as there was no proof of it being done before.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. water pump
    By GCusdin in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 7th March 2013, 21:16
  2. Water pump.
    By Kenny_Exclusiv in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 24th September 2012, 22:19
  3. New water pump due???
    By R33Leroy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 1st April 2012, 21:27
  4. Water pump
    By FRANKA in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 31st March 2010, 18:55
  5. Water Pump 2.2
    By richpu in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 27th January 2009, 01:46

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •