User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Whizzing Noise

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Wexford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 150

    Year : 2006

    Mileage : 146,000

    Default Whizzing Noise

    Well lads, i have a whizzing noise coming from the car, it only started a few days ago, its somewhere around the aux belt, i took off the belt and spun all the pulleys and alternator but cant feel any roughness or hear any noise from them. When the car is running on idle theres also a slight kind of rattle/ticking sound which gets louder if the steering is turned or lights turned on which i guess is because there is more pressure on the alternator, but i still cant make out which pulley its coming from or if its the alternator

    Another thing which i think could be coming from the same cause is when im driving, say accelerating from around 2,000rpm i can hear a ticking noise coming from the drivers side ( i cant hear it with the passenger window down or with both windows up)

    So im just wondering if this is a common thing or if anyone else has had the same problem and fixed it, because the womans vectra is making the exact same whizzing noise and has been since she bought it about 10 months ago although hers isnt making the ticking noise!

    i just dont want to go changing the 3 pulleys and alternator before i find out its just one of them!!

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Wexford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 150

    Year : 2006

    Mileage : 146,000

    Default

    Anyone any ideas before i start ordering parts??

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    United Kingdom
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine was doing the same until I put a new belt on - problem solved!!!!.
    Might be worth a try for you.
    DAVY

  4. #4
    Regular Member skidmark1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    cornwall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2.2 Direct

    Trim : SRI

    Engine : YH 2.2 petrol

    Year : 2006

    Mileage : 98000

    Default

    it could be the alternator itself as when the lights go on or steering turned more load is put apon the alternator to supply more power,

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Wexford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 150

    Year : 2006

    Mileage : 146,000

    Default

    it was the belt itself doing it?

    Yeah was thinking alternator, but wa thinking as more pressure comes on the alternator there would be more pressure on all the pulleys with the belt being thighter....

  6. #6
    Regular Member skidmark1's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    cornwall
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2.2 Direct

    Trim : SRI

    Engine : YH 2.2 petrol

    Year : 2006

    Mileage : 98000

    Default

    glad you found out before too much outlay

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Wexford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 150

    Year : 2006

    Mileage : 146,000

    Default

    Oh no i didnt mean it was the belt on mine, that was at dmcc

    Im going to try the tensioner first as thats the only thing i can think would be making a ticking noise aswell, because its spring loaded and the others are just rolling...

    is this the correct part?

    http://www.ebay.ie/itm/SNR-Tensioner...item2322263a17

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Carnoustie
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    This is just a guess! could the ticking noise be the clutch on the a/c pump? I have the whirring noise also and changed the alternator, the tensioner but noise persists!

    Ronnie

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Wexford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 150

    Year : 2006

    Mileage : 146,000

    Default

    i havnt a clue now to be honest, i tried switching the A/C on and off and it doesnt make any difference to the noise... i think its just going to be a case of trial and error

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Carnoustie
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Monkgti View Post
    i havnt a clue now to be honest, i tried switching the A/C on and off and it doesnt make any difference to the noise... i think its just going to be a case of trial and error
    I was convinced it was the tensioner so put brand new one on! did you try running it with the belt off to see if noise stops? should have done it on mine

    Ronnie

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 8th September 2012, 12:13
  2. K&N noise?!
    By andylang in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 28th June 2012, 16:43
  3. Air con noise?..
    By bigdave1701 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 4th July 2011, 18:14
  4. Wheel Alignent or New Tyres? Noise Noise Noise
    By lostdog in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 20
    Last Post: 30th March 2011, 13:29
  5. 1 noise solved (front Bearing) + 1 new noise (squeaking front brakes!!!)
    By joseantoniovalle in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 24
    Last Post: 30th September 2006, 08:54

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •