User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: High idle revs

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default High idle revs

    Hi again. This time I need help with 1000 revs at idle, as before it was 850. Please help!

  2. #2
    Regular Member Ziggy's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Saab

    Trim : 9-3 Vert

    Engine : 2.0

    Year : 2000

    Default

    What engine

  3. #3
    Regular Member BigWilko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 2005

    Default

    Sounds like you're in limp mode mate. You don't necessarily see the spanner light. You'll need the codes read via a computer or try the pedal test trick.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Sorry, forgot to add 1.9 CDTI 8V

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Don't have fault codes.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It is not in limp mode.

  7. #7
    Regular Member BigWilko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 2005

    Default

    Quote Originally Posted by Kaz View Post
    It is not in limp mode.
    OK then. As far as i know thats the only reason for a steady 1k revs at idle.

  8. #8
    Regular Member Ziggy's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Saab

    Trim : 9-3 Vert

    Engine : 2.0

    Year : 2000

    Default

    Did you change anything after it was idling at 1400 (your last thread)?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had to re solder few wires as they were snapped but after that car ran brilliant. I was albe to clear all faults and none come up again.

  10. #10
    Full Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats



    Engine : Z18XER


    Default

    Check your alternator if its not producing enough voltage ECU will up the rpm to compensate

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. high revs
    By andy_richmond in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 12th October 2012, 18:43
  2. idle/low revs
    By srikev in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 2nd October 2012, 19:21
  3. high revs when hot
    By mentor in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 26th May 2011, 12:36
  4. Help - High idle (1000 rpm) and high map reading
    By roswell in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 5th April 2011, 21:49
  5. Replies: 6
    Last Post: 5th September 2009, 14:01

Visitors found this page by searching for:

https:www.vectra-c.comforumshowthread.php180006-High-idle-revspage2

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •