User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: my 2.0 dti has got a whine

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    exeter
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default my 2.0 dti has got a whine

    my 2.0 dti has started to whine around the 1700-2500rpm when coldand it get louder the high the revs get and feels very slugish when cold . after it warms up you can just about make the whine out. oh and its a bit lumpy on tick over . i have just change the golw plugs. does anyone have any ideas . i was thinking it could be the aux belt and tensioner because i did change the water pump after it was leaking and i dont know if coolant got on the belt and tensioner. please help

  2. #2
    Regular Member Boobi shabang's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Wrexham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum 1.9 CDTI

    Trim : DESIGN

    Engine : 150 BHP

    Year : 2004

    Mileage : 96,000

    Default

    Was the problem happening before you changed the Glow plugs or only since they were changed?

  3. #3
    Regular Member Innes's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Plymouth
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had a whine and it was the turbo on the way out. I recorded the sound it made and put it on YouTube. Hopefully it doesn't sound like this!


    YouTube video

    Here's my thread about it.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    exeter
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    boobi yes it was there because i had a broken plug and it took me a couple of months to get it out and it started about 4 weeks ago

    innes no my is alot louder when cold but very similar on the revs. mine sounds like that when its warm

  5. #5
    Full Member Teapot's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    woodbridge, suffolk
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    87 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design+

    Engine : 1.9 CDTI 150

    Year : 2007

    Mileage : 101000

    Default

    I noticed a noise like this on my old Astra 2.0 DTI many years ago when I tried running it on veg oil. I assumed it was because the pump was struggling to circulate the oil as it is thicker than diesel.

    I think a blocked fuel filter would have a similar effect as it would make the pump struggle to suck fuel in. Have you checked or replaced it lately?

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    exeter
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by littleteapot View Post
    I noticed a noise like this on my old Astra 2.0 DTI many years ago when I tried running it on veg oil. I assumed it was because the pump was struggling to circulate the oil as it is thicker than diesel.

    I think a blocked fuel filter would have a similar effect as it would make the pump struggle to suck fuel in. Have you checked or replaced it lately?
    no i done the fuel filter about 6 months ago. it sounds more like a innes when my car is hot . my mate had a listen today he said it could be the alternater or a bearing going in the turbo but he said their sould be smoke if the turbo is going

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Whine
    By Mint in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 46
    Last Post: 29th May 2013, 18:34
  2. F40 Gearbox Whine
    By pipamish in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 30th September 2012, 18:59
  3. CDTi 8v Whine
    By welshhuw in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 18
    Last Post: 8th May 2012, 10:55
  4. 1.9 150 whine
    By amand in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 15th November 2011, 16:54
  5. Bad Whine
    By Chuddy in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 24th January 2011, 11:39

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •