User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 2 of 2

Thread: Update on intermitent fault

  1. #1
    Regular Member Telboy's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Update on intermitent fault

    After posting on here with an intermitent fault on my car se here.
    http://www.vectra-c.com/forum/showth...d-holding-back.

    Well after posting this I poped over to see Rushy and he kindly poped it onto his live data to see how the oxygen sensors were behaving but all seemed ok on the readings and they where the same as on his car with the same engine.I then changed the coolant temp sensor and poped another coil pack on to rule those out but Im still getting the same fault as before.Tickover settles down then all of a sudden it frops of out of the blue as if the car is going to stop then picks up,this can come at anytime when stopped and also the hessitation when just touching the throttle is there still as well making the car a ****** to drive in traffic.There are still no fault codes showing but its getting annoying now and looking at getting someone out who my mate uses at his garage to do full test on all ecu and electrics.Phoned him today and he knew what the car was doing soon as I mentioned the tickover issues.He said he will pop over around end of week when I know more about my work this week.Hopefully it will be sorted then as he has loads of test to do on voltages and what they are and should be doing ao all the sensors and ECU. Hers a pic that Rushy so kindly got from his laptop on the oxygen sensors.The front one was running up and down in the voltages very quickly and swapping from lean to rich all the time which it should,but the sensor 2 seemed a little high when compared to Rushys reading but this one only does the immisions and cat so should not make the car run like it is doing.
    telboy 2.jpg

  2. #2
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Just to add to Telboys info, sensor 2's (O2 sensor after the Cat) mV would steadily rise to the 700's from mid 100's, when it hit the 700's the car would stutter and the mV's would then go back down. Its this stutter that Telboy is concerned with and shows itself more on the move.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Z22se Intermitent fault engine keeps missing and holding back
    By Telboy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 23
    Last Post: 25th December 2012, 13:40
  2. Intermitent & Normal Speed wipers not working, Some help establishing fault plz??
    By MK SRIVECTRA in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 2nd June 2012, 11:51
  3. My dmf fault.... update
    By fobbzy in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 28th August 2010, 23:26
  4. Juddery fault update!!
    By bigpaw35 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 21st August 2009, 20:18
  5. speakers intermitent
    By surreyl31 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 10th April 2007, 21:26

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •