User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Warm starting problem

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    stafford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Warm starting problem

    Hi, i have a 1.9cdti Vectra C, it has started with a warm starting problem. If i travel about a mile and stop the vehicle, when i come to start it again it idles really roughly and will not rev. If i persist with the throttle it will eventually rev to 2K revs but no more. After a minute or so this clear's and it runs normally.
    I have changed the thermostat, housing and sensor and for the first time ever it runs at a normal temperature but it still persists with this problem.
    I'm guessing its a temp sensor some where.
    Any idea's

    Mick S

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Carnoustie
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could be s sticky egr valve?

    Ronnie

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    EGR sticking open?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    stafford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I've had the EGR off and cleaned it a couple of weeks ago, was very clogged up, but is still doing it even after cleaning

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Carnoustie
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by sheddy View Post
    I've had the EGR off and cleaned it a couple of weeks ago, was very clogged up, but is still doing it even after cleaning
    Did you strip it down like in the how2?

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    stafford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just down a full strip down as you suggested and it seems to have worked, Cheers folks

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Carnoustie
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by sheddy View Post
    Just down a full strip down as you suggested and it seems to have worked, Cheers folks
    Nice one, glad it worked out

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2.0/2.2 Dti poor starting from warm
    By bigmac in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 17
    Last Post: 11th September 2012, 19:14
  2. warm starting issues
    By supersteve_75 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 7th June 2012, 17:55
  3. poor starting when warm
    By ron broughton in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 24th February 2012, 11:40
  4. Bad starting From Warm
    By viper8 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 45
    Last Post: 7th April 2011, 19:06
  5. DTi starting issue when warm (not hot or cold)
    By James24 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 100
    Last Post: 11th December 2010, 20:28

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •