User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: tech2 Half Can menu help?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    crook
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default tech2 Half Can menu help?

    my original headunit died,so replaced with identical one

    problem is replacement one is coming up radio safe and not activating ,not communicating with telematics
    My car doesnt have telematics
    Found someone with tech2 but he doesnt know which menu's to go into to clear this .........

    MAIN STEALERS say it cannot be done and would gladly sell new head unit

    car is 2003 signum Half Can with NCDC 2013 headunit
    Last edited by paulhb; 3rd January 2013 at 22:52.

  2. #2
    VIP-Member Woody's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    North West (Warrington)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    109 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C 3.2 Gsi Auto LPG Converted

    Trim : Gsi with lots of "Extras"

    Engine : 3.2 Z32SE

    Year : 2004

    Mileage : 117,000

    Default

    I know not a lot, except that you would have needed to have replaced both the HU AND the Display on your car, with the identical items from the donor car. This is because they are usually "married" together and work as a pair, unless they have been "divorced" first using Tech2.

    I'm sure one of the lads who are well experience in this will be along soon to advise further, but this much I have gleaned from just reading the many post on the forum.

    Cheers

    Woody

  3. #3
    Moderator & Events Assistant paulhb's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wondering lonely as a cloud
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : M5

    Trim : Nothing needs adding

    Engine : 5.0 V10

    Year : 07

    Mileage : 37000

    Default

    Quote Originally Posted by woodpeck View Post
    I know not a lot, except that you would have needed to have replaced both the HU AND the Display on your car, with the identical items from the donor car. This is because they are usually "married" together and work as a pair, unless they have been "divorced" first using Tech2.

    I'm sure one of the lads who are well experience in this will be along soon to advise further, but this much I have gleaned from just reading the many post on the forum.

    Cheers

    Woody
    woody that only applies to the CDC range like the cdc30 the earlier ones had a code number on the car pass and half can dont need to be changed in pairs as they aren't paired together in the same way. However I don't know the tech 2 sequence sorry bud someone will be along soon to help out.

  4. #4
    VIP-Member Woody's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    North West (Warrington)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    109 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C 3.2 Gsi Auto LPG Converted

    Trim : Gsi with lots of "Extras"

    Engine : 3.2 Z32SE

    Year : 2004

    Mileage : 117,000

    Default

    Quote Originally Posted by paulhb View Post
    woody that only applies to the CDC range like the cdc30 the earlier ones had a code number on the car pass and half can dont need to be changed in pairs as they aren't paired together in the same way. However I don't know the tech 2 sequence sorry bud someone will be along soon to help out.
    Ah, my bad, sorry fella ........ guess I was getting confussed with a CD70 I have been trying to learn a lot about in a short time

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    crook
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by jodiexii View Post
    my original headunit died,so replaced with identical one

    problem is replacement one is coming up radio safe and not activating anti theft....,not communicating with telematics
    My car doesnt have telematics
    Found someone with tech2 but he doesnt know which menu's to go into to clear this .........

    MAIN STEALERS say it cannot be done and would gladly sell new head unit

    car is 2003 signum Half Can with NCDC 2013 headunit
    head unit and colour screen are from same car
    Last edited by paulhb; 3rd January 2013 at 22:53.

  6. #6
    Moderator & Events Assistant paulhb's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wondering lonely as a cloud
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : M5

    Trim : Nothing needs adding

    Engine : 5.0 V10

    Year : 07

    Mileage : 37000

    Default

    What HU and display is it mate

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    crook
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    siemens NCDC 2013 with sat nav and colour screen
    the original was the same
    I still have colour screen from old head unit.......might try it with new one see what happens ?

  8. #8
    Regular Member BigWilko's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Signum

    Trim : Design

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 2005

    Default

    There seems to be some confusion about the NCDCs. They almost seem to be 3/4 can. They fit into a half canbus car but don't have a RADIO code just like the full can HUs. LeeMarkSmith had/ has a similar problem. Worst case scenario is that you'll need to get some info (VIN or Reg) of the donor car. PM plasma and he'll be able to get you the passcode.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    crook
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The joys of motoring

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. tech2 menu
    By jodiexii in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 6th January 2013, 11:50
  2. hidden menu
    By scottsabs in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 23
    Last Post: 16th February 2012, 23:01
  3. Sky menu Setup
    By spennny in forum General Chat
    Replies: 53
    Last Post: 28th April 2009, 20:50
  4. secret menu or not ??
    By Devil Nev in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 80
    Last Post: 9th August 2008, 17:46

Visitors found this page by searching for:

siemens ncdc 2013 secret menu

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •