User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: turn the key and nothing!!!!!- Wont start

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    North Yorks
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default turn the key and nothing!!!!!- Wont start

    I was sat on a garage forcourt waiting to fill up and turned the car off - left the key in the ignition.

    When the car in front moved on I turned the key to start the car and got absolutely nothing - dead. The lights on the dash came on as normal but when i turned the key to the III position nothing happened.

    upon investigation:
    1. The fuel pump primed
    2. The relays clicked with the turn of the key.

    I then checked
    3. Battery checked/fuses checked with multimeter all good.
    4. rocked car in gear to move the starter on

    Eventually pushed the car ot of the garage so i could tow it - thought id give it one last go and it started!!!!!!

    Drove home all good - started it it repeatedly at home all is fine.

    1 month ago the spanner popped on and put me in limp mode - and the blower has stopped in positions 123. notsure if there related but......

    Any ideas i would appreciate it.

  2. #2
    VIP-Member antowens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the blower is your heater motor resistor check your scuttle tray isnt blocked and causing it to leak into the car

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    North Yorks
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeh its blocked - got the resistor and new filter on its way - thats all sorted

    still have the spanner - not sure what the fault was as i have not had it read yet

    Thanks for the pointer

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Woking
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Exclusive

    Engine : 1.8vvt (Z18XER)

    Year : 2007

    Mileage : 58000

    Default

    My neighbour had a problem with the key (immobiliser) - spare key started it.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    North Yorks
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    tried both keys, neither worked - after it decided to start they both worked again. It did not show the immobiliser symbol on the dash

  6. #6
    Regular Member renodci's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Kent
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Dal5band View Post
    My neighbour had a problem with the key (immobiliser) - spare key started it.
    That's what I was thinking - could be something as simple as a flat battery in the remote. Does the remote reliably lock/unlock the car using the plipper?

    It might even be that the imobiliser had activated - taking the key out of the ignition and locking then unlocking the car would probably resolve it - which might explain why it starts ok now. Might be worth trying that if it happens again.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    North Yorks
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    tried all repeatedly - the car gets locked just fine with both keys - this happened for over an hour, nothing at all, i used he key in the door, it locked then unlocked as it should. finally just started!!!!..
    Very confused....

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    North Yorks
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Update - used the car a few times today and it has behaved completely normal. Started on the turn of the Key. Should have mentioned its a 05 SRI CDTI 150 140k.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800

    Year : 04

    Mileage : 133000

    Default

    also check the drain on the other side were the pollen filter is by the wiper linkage

    that gets blocked to

    i used a knitting needle to clear the drain

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    North Yorks
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Over a week now and it has not reared its head - i would like to know if anybody has suffered similar and if there is an explanation?

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra wont turn over
    By stevie b in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 14th November 2012, 20:57
  2. please help vectra 2.2 dti wont turn over
    By deano1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 20th May 2011, 21:37
  3. HELP!! car wont turn over!!!
    By TimTay in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 31st March 2011, 19:08
  4. display wont turn off
    By Sauce in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 4
    Last Post: 30th June 2010, 19:40
  5. Blowers wont turn off
    By KieronGSI in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 24th June 2008, 08:21

Visitors found this page by searching for:

vectra nothing when turn key

vectra turn key and nothing happens

corsa c turn key nothing

04 plate vectra c wont start off key n stereo stays on

turn key and nothing 2007 corsa

my vauxhall vectra wont start at all no

key wont start my vectra b

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •