User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Cruise control problem

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Cruise control problem

    My cruise control has packed in. I tried using it today and it won't switch on. The manual says that when the ignition it turned on, The cc lights up on the dash. It's not doing that now, altho I never noticed before when it was working.
    Any ideas as to why it's suddenly stopped working? The switch has always been really good so I don't think it's that.

  2. #2
    Regular Member Exclusive BV's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    West Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    as with most things there are a couple of things to look at.

    1. switch
    2. fuse
    3. Spring assy attached to the clutch (most common)

    have a search on here, plenty of threads about it

  3. #3
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : VXR8 6.0 muscle SRI ESTATE XP1

    Trim : VXR/ SRI ESTATE CDTI XP1

    Engine : 6.0 V8 Thunder

    Year : 2008

    Default

    dont think ive seen the cc light up on the dash on start up only comes on when you switch the cc on..
    but faults are normallt the contacts on the stalk or as mentioned above many many threads on this subject fella
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers for the help.. Where abouts is the switch as I cleaned the car out last week and pushed the mat right up under the pedals. Is it likely I've knocked it?

    what fuse is it.. I've checked the manual and can't see what one it corresponds to.

    ill have a look at some of the threads about it tho later when I'm home.

  5. #5
    Regular Member Chris SRi's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Barrow In Furness, Cumbria
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Had you used the brakes before using it? You need to have used the brakes before it will engage.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800

    Year : 04

    Mileage : 131000

    Default

    Quote Originally Posted by chrisvectra View Post
    dont think ive seen the cc light up on the dash on start up only comes on when you switch the cc on..
    but faults are normallt the contacts on the stalk or as mentioned above many many threads on this subject fella

    What he said

    The green light only comes on when cc is switched on

    Best to clean the stalk first

    The contacts get dirty

    That was the problem with mine means it hadn't had much use

    Sent buy nexus 7

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I got back in the car last night and on the way back home it worked first time. So I'm thinking there was/is a loose connection somewhere.

  8. #8
    Regular Member rich r's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Selby
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Check the switches on the stalk as people have said above. There are hundreds of posts on the subject of intermittent cruise control on here, and in most cases it's down to the stalk contacts being bent or dirty. The warning light does not come on at ignition turn on, I'm not sure where you got that from as it doesn't say it in either the pre-facelift or post-facelift manual (I've got both in front of me here), so don't worry about that not happening - it's normal You do need to have braked at least once after moving the car after starting, and it won't engage below 20mph.

  9. #9
    Regular Member rozzer2006's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra

    Trim : VXR

    Engine : 2.8 v6 Turbo

    Year : 2008

    Mileage : 69k

    Default

    mines started this last year its not been working for a while now, but when i was trying to fix it i bent one of the pins slightly so ive tryed to soilder the contacts to make it higher, it did work for a while but its that bent pin thats causing it to malfunstion again, very frustating really. but i would give the contacts a slight sand with wet and dry but make sure its dry, if that doesnt work put a bit of soilder on each contact that should work, failing that get a new stallk from vx think there about 30 quid, if that dont work ure looking at a new CIM. to get the stalk out u need a paper clip a quite thick one, there is a small hole going between the stalk and CIM push it in there and pull the stalk out.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cruise control problem
    By Bigtee in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 21st March 2012, 22:07
  2. Cruise Control Problem
    By gsi.vxr in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 8
    Last Post: 1st May 2010, 13:16
  3. cruise control problem
    By Lee.. in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 2nd March 2009, 21:37
  4. cruise control problem
    By Herman in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 12th December 2008, 19:10
  5. Cruise Control problem, HELP pls
    By Ridah in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 23rd October 2008, 11:06

Visitors found this page by searching for:

vectra c cruise control fix

vectra c cruise control

criuse control vectra c

vauxhall vectra c how to fix cruse contrall

vectra c cruise control problem

farthållare problem opel vectra

vectra cruise control not working paper clip

vectra c cruise control stopped working

cruise control not working vectra c

common cruise control problem vectra c

vauxhall insignia cruise control not working

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •