User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: Fault code

  1. #1
    Regular Member conman's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Northern Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRI

    Engine : 2.2 DTI

    Year : 2002

    Mileage : 98,000

    Default Fault code

    Hey guys, had the spanner light come on in the dash whenever I started the car from cold and goes out a few seconds later. I put the diagnostics on and getting the following fault code:

    P0380 Glow Plug/Heater Circuit A Malfunction

    Could this be a simple case of a failing glow plug or could it be something more major. It's a 2002 2.2 16v DTI SRI if this helps any.

    Cheers

  2. #2
    Regular Member Signum-Steve's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Cramlington Northumberland, V6 Jaguar S-type Sport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar S-Type V6

    Trim : Sport

    Engine : Petrol

    Year : 2003

    Default

    Change ya glow plugs

  3. #3
    Regular Member conman's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Northern Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRI

    Engine : 2.2 DTI

    Year : 2002

    Mileage : 98,000

    Default

    Cheers Steve, are the glow plugs at the back or front of the engine under the black plastic on the 2.2?
    Don't want to end up pulling off injectors or summit....lol

  4. #4
    Regular Member Signum-Steve's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Cramlington Northumberland, V6 Jaguar S-type Sport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar S-Type V6

    Trim : Sport

    Engine : Petrol

    Year : 2003

    Default

    I done mine on my old car (2.2DTI signum) I'm nearly sure they are along the back with black clip on elec leads attached to them.

  5. #5
    Regular Member conman's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Northern Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRI

    Engine : 2.2 DTI

    Year : 2002

    Mileage : 98,000

    Default

    I think I see them mate, do these black clips just pull off or is there a certain way to take them off? Sorry to be a pain bro, just don't want to break anything as I'm not familiar with these engines.

  6. #6
    Regular Member conman's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Northern Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRI

    Engine : 2.2 DTI

    Year : 2002

    Mileage : 98,000

    Default

    Not to worry, got the new ones in. Bit tight coming out even with the engine warm and the WD40 all round then nearly every turn, was bricking it in case one snapped but got there in the end No codes showing but will know better in the morning when the engine is cold.

    Cheers for all your help mate.

  7. #7
    Regular Member Signum-Steve's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Cramlington Northumberland, V6 Jaguar S-type Sport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar S-Type V6

    Trim : Sport

    Engine : Petrol

    Year : 2003

    Default

    Top job, Its nice when it all goes well.

    Did you smear a little copper grease on the tread and shaft before putting them in? this will help removal when new ones are needed again.

  8. #8
    Regular Member conman's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Northern Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRI

    Engine : 2.2 DTI

    Year : 2002

    Mileage : 98,000

    Default

    Just put copper grease on the threads mate. Hopefully I won't have to change them anytime soon

  9. #9
    Regular Member Signum-Steve's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Cramlington Northumberland, V6 Jaguar S-type Sport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar S-Type V6

    Trim : Sport

    Engine : Petrol

    Year : 2003

    Default

    Hows the car starting now?

  10. #10
    Regular Member conman's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Northern Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : SRI

    Engine : 2.2 DTI

    Year : 2002

    Mileage : 98,000

    Default

    Quote Originally Posted by Signum-Steve View Post
    Hows the car starting now?
    First crank mate, even when it's freezing Hopefully that will do them for a while.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Fault code help :(
    By Thom in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 4th February 2012, 20:14
  2. Fault code help!!!
    By billy88 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 22nd April 2011, 16:02
  3. help with a fault code
    By jan65uk in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 15th December 2009, 20:57
  4. Fault Code?
    By CDTi-SRi-Matt in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 26th February 2009, 21:43
  5. Fault Code?
    By CDTi-SRi-Matt in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 26th February 2009, 21:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •