User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: HELP PLEASE - Trouble codes: P1105-FA and P0105-FA

  1. #1
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default HELP PLEASE - Trouble codes: P1105-FA and P0105-FA

    Hey guys,

    Need some help please.

    My Vec 2.0 DTI 2005/05 keeps randomly going into limp home mode with the spanner light coming on.

    I have read the codes off it an am getting the below:
    P1105-FA
    P0105-FA

    .....and it says something like: "Barometric Pressure not plausible with Boost Pressure".

    I have had a read on some threads, it points to Boost Sensor or vac pipes?

    Any one a little more conclusive with this??

    Thanks.



    .
    Last edited by paulhb; 17th December 2012 at 15:08.


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  2. #2
    Regular Member fistymus's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Saltburn-by-the-Sea
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I've checked via Torque & it appears to be Vac pipes / solenoid problem as in this thread:

    http://www.vectra-c.com/forum/showth...ghlight=vacuum
    Attached Images Attached Images

  3. #3
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    My car is not that engine bud, thats the CDTi in the picture, mine is the DTI 2.0. I have just cleaned the boost sensor, will try later see how it is.


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  4. #4
    Regular Member fistymus's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Saltburn-by-the-Sea
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    http://www.vectra-c.com/forum/showth...ghlight=vacuum

    There... That's a 2.0 DTI and it's still the vac solenoid & possibly pipes

  5. #5
    Regular Member Signum-Steve's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Cramlington Northumberland, V6 Jaguar S-type Sport
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    The first thing to do is check all of your vacuum pipe work and connectors as they perish through time this is a common problem with the dti. Also check your boost pipe from the inter cooler to your manifold for splits. This pipe expands when under pressure so the splits can be hard to find. Have someone to rev the engine when checking the boost pipe and you will see what I mean..

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Vaux-Man-G View Post
    Hey guys,

    Need some help please.

    My Vec 2.0 DTI 2005/05 keeps randomly going into limp home mode with the spanner light coming on.

    I have read the codes off it an am getting the below:
    P1105-FA
    P0105-FA

    .....and it says something like: "Barometric Pressure not plausible with Boost Pressure".

    I have had a read on some threads, it points to Boost Sensor or vac pipes?

    Any one a little more conclusive with this??

    Thanks.



    .
    http://www.vectra-c.com/forum/showth...0105-and-P1105

  7. #7
    Full Member Vaux-Man-G's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Birmingham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I cleaned the boost sensor earlier and re-fitted - touch wood it seems OK so far. Will check the pipes too tomorrow as a matter of precaution.


    Bye bye Vec B
    - Hello Siggy!

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Spain
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Fix P1105 P0105

    Quote Originally Posted by Vaux-Man-G View Post
    Hey guys,

    Need some help please.

    My Vec 2.0 DTI 2005/05 keeps randomly going into limp home mode with the spanner light coming on.

    I have read the codes off it an am getting the below:
    P1105-FA
    P0105-FA

    .....and it says something like: "Barometric Pressure not plausible with Boost Pressure".

    I have had a read on some threads, it points to Boost Sensor or vac pipes?

    Any one a little more conclusive with this??

    Thanks.



    .
    i fix by doing this. View the jpgs
    Attached Images Attached Images

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 04 Signum 2.0 DTi giving P0105 and P1105
    By portreathbeach in forum Troubleshooting
    Replies: 9
    Last Post: 11th April 2013, 18:43
  2. PLEASE HELP!! Error codes p1105 & p0105
    By signum_05 in forum Troubleshooting
    Replies: 8
    Last Post: 23rd December 2012, 10:16
  3. Error codes p1105 and p0105
    By signum_05 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 3rd July 2012, 12:58
  4. 2 fault codes p0105 p1105 can any1 help??
    By barrymanalow87 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 23rd September 2009, 09:08
  5. P1105 and P0105 Help?
    By vectra2004 in forum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 30th July 2008, 00:30

Visitors found this page by searching for:

p1105-fa vectra

vauxhall p1105(fa)

vauxhall p0105(fa)

2003 vectra p1105

p1105fa

P1105-FA vectra c

p1105 code on opel

vectra c p1105 code

fault code p1105 image

Opel DTC P1105-fa

p1105-fa

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •