User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 10 of 10

Thread: The Issues with my 06 Signum (owned only 3 months)

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default The Issues with my 06 Signum (owned only 3 months)

    Hello All, I've been a long time lurker of the site so took the plunge on joining as it is a really great forum.

    Anyway, I've had my car about 4 months (2006 1.9 CDTI 120 Signum, 78k miles) and I've got more than my share of issues, I'll continue to persevere with it but just thought I'd share incase any of you guys can offer any advice.


    1) Hissing noise from underneath - Fixed, turned out to be small hole in the exhaust flex joint
    2) Spanner light and very lower power - Fixed, turned out to be knackered EGR value
    3) Would not start for love nor money one day (AA couldn't get it going either) - Fixed, turned out to be a wire backed out of an electrical connector under the bonned which resulted in low fuel pressure.


    4) Clunk from the front right corner as I back off my drive and steering wheel rotated anti-clockwise - I strongly suspect driveshaft/CV joint.
    5) Becoming difficult to start on the cold mornings, comes with a smell of fuel for a few seconds and a puff of white smoke (not a lot). Starter motor? Battery? I have noticed a small bit of damage to one of the intercooler hose's which I plan to make a quick repair to using a bike puncture repair kit. There is also a little bit of a hiss noise as I go through the turbo 'band'.
    6) Finally, the most annoying, whenever I touch or come off the accelerator I get a horrible knock and jerk. Feels very much like something in the driveline is loose somewhere. It'll also do it as I raise the clutch pedal when pulling away but also when going on and off the throttle on the motorway. Any ideas on this? I'm hoping it is cured when I get round to 4) but I fear not.


    Any advice on 4) - 6) is very welcome.

  2. #2
    Regular Member Penfold101's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Combination of Preston and Oxfordshire...
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    For 4 and 6 check the engine mounts mate - should be three of them if I remember rightly. One each eland and one and the back attached to the gearbox...

    For 5, possibly glow plugs...?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi mate, thanks for the reply.

    I should have added, I wasted about £120 as when I got the exhaust flexi done I asked the garage to have a look at the mounts, they thought that one of them 'might' be to blame so changed it but no difference at all. I have had a good push and pull of the engine and there doesn't appear to be any play in either direction.

    Someone suggested it might be the clutch/flywheel but I've never seen this failure mode at all when researching the symptoms?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Could a hole in an intercooler hose (not the one directly connected to the turbo the next bit of rubber) cause 5)?

  5. #5
    Full Member Sebastian's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Electric Heated Recaro Leather
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 DTH

    Year : 2008

    Default

    No 5 deffo glow plugs hence bit of smoke , and replace puncture pipe instead of repairing it

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Pipe repair is only a short term fix (probably tonight) just to see if it improves anything. I'll get the pipe changed soon enough.

    How many glow plugs does my car have?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    Quote Originally Posted by ficosaneil View Post
    Pipe repair is only a short term fix (probably tonight) just to see if it improves anything. I'll get the pipe changed soon enough.

    How many glow plugs does my car have?
    4 - one for each cylinder. Should be easy enough to get at, just never seen them on a 120 1.9.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ok, can get them for a tad under £10 each will look into it.

    No ideas on the horrible knock/clunk when putting power on/off?

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    Quote Originally Posted by ficosaneil View Post
    Ok, can get them for a tad under £10 each will look into it.

    No ideas on the horrible knock/clunk when putting power on/off?
    Sadly not but I'd be interested if you fix it because mine's doing the exact same thing.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'll report back if I have any joy, first task is to get the wheels off and go round every nut and bolt tightening!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 18th May 2012, 21:14
  2. apart from your vec/signum what was best car youve ever owned
    By carlsondavid33 in forum The 'Off Topic' room
    Replies: 47
    Last Post: 29th November 2010, 11:51
  3. How long have you owned your present vectra/signum??
    By PAULMAC77 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 40
    Last Post: 8th March 2009, 20:44
  4. signum 2.0T gearchange issues
    By Signatum in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 13
    Last Post: 6th October 2008, 05:14

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •