User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22

Thread: MPG Issues

  1. #1
    Regular Member skip85's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c estate

    Trim : Design

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2006

    Mileage : 150000

    Default MPG Issues

    Morning All!!

    Got issue with my 1.9 150 estate. About 3 weeks ago, my fuel has dropped from 49 to 42 MPG at best. I understand the weather is cold but this is my 4th winter with the car and didnt drop this much!! maybe to 47 which i could live with!!

    I put a tank of shell Vpower diesel in at same time, maybe just coincidence, but also as well I dont think has done a regen in a while.....

    Please help as my bank balance is leaking!!!!!

  2. #2
    Full Member
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Warrington
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by skip85 View Post
    Morning All!!

    Got issue with my 1.9 150 estate. About 3 weeks ago, my fuel has dropped from 49 to 42 MPG at best. I understand the weather is cold but this is my 4th winter with the car and didnt drop this much!! maybe to 47 which i could live with!!

    I put a tank of shell Vpower diesel in at same time, maybe just coincidence, but also as well I dont think has done a regen in a while.....

    Please help as my bank balance is leaking!!!!!
    i wish I got 42mpg, mines showing 34mpg at the min I know it's just town driving but 34 from a derv is pants. I take it you've checked the obvious, tyre pressures etc. like you say winter makes a differance too. I'm pretty convinced my poor mpg is down to the fuel filter (same engine as yours) just need a spare min to change it.

  3. #3
    Regular Member johp778's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Leeds, W Yorks
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I wish I was getting 47, mines the 120, but so far I've not got above 45, mine's also got a towbar fitted

    34!! That's terrible, you carrying some extra weight u don't know about?

  4. #4
    Regular Member skip85's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wiltshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c estate

    Trim : Design

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2006

    Mileage : 150000

    Default

    Does anyone have any other ideas as fuel filter was replaced 12months ago.!

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Binding brakes - try pushing the car with the handbrake off, should roll easily.

    Thermostat - what does your temp gauge read when driving?

    Cold weather will have an affect too.

    --- My 120 is doing about 43ish at the minute, was 48 until the weather changed ---

  6. #6
    Regular Member CH-VECTRA-ELITE's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Frimley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : CDTI 150 (Z19 DTH)

    Year : 2006

    Mileage : 140000

    Default

    Quote Originally Posted by skip85 View Post
    Morning All!!

    Got issue with my 1.9 150 estate. About 3 weeks ago, my fuel has dropped from 49 to 42 MPG at best. I understand the weather is cold but this is my 4th winter with the car and didnt drop this much!! maybe to 47 which i could live with!!

    I put a tank of shell Vpower diesel in at same time, maybe just coincidence, but also as well I dont think has done a regen in a while.....

    Please help as my bank balance is leaking!!!!!
    I'm in the same boat, my estate was 48-50 in the summer just done a regen and it's sitting on 42-43. Im putting it down to the weather as my lights and heaters are on a lot more now. plus it takes that little bit longer to get to a good engine temp in the mornings.

  7. #7
    Regular Member Phil881's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Edinburgh
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I thought I was doing really well with my 28.3 mpg

  8. #8
    Regular Member johp778's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Leeds, W Yorks
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Are you guys who are getting high 40's had remaps??? Best i've had was 44-45, I did have a fuel leak from the filter when I first got the car and it was only doing 38, you could see the filter dripping from mine, but that was fixed. Is it possible the fuel mix could be too rich or leaking injectors, i've had no smoke issues, just my leaking egr cooler pipe now.

    Sorry skip85 can't really think of anything others haven't said or the obvious, like a good service?

  9. #9
    Regular Member Paulwr's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Ormskirk, Lancs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Astra H 1.8 VVT

    Trim : SRi XP 3dr

    Engine : Z18XER

    Year : 2009

    Mileage : 12k

    Default

    Quote Originally Posted by Phil881 View Post
    I thought I was doing really well with my 28.3 mpg

  10. #10
    Regular Member CH-VECTRA-ELITE's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Frimley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : CDTI 150 (Z19 DTH)

    Year : 2006

    Mileage : 140000

    Default

    Quote Originally Posted by johp778 View Post
    Are you guys who are getting high 40's had remaps??? Best i've had was 44-45, I did have a fuel leak from the filter when I first got the car and it was only doing 38, you could see the filter dripping from mine, but that was fixed. Is it possible the fuel mix could be too rich or leaking injectors, i've had no smoke issues, just my leaking egr cooler pipe now.

    Sorry skip85 can't really think of anything others haven't said or the obvious, like a good service?

    Mine was mapped and had EGR mapped out in June i think, i was running at around 42-44 MPG before my thermostat was replaced then MPG went up to about 46-47, so the map has got it up to nearly 50 BUT that's me driving around like miss daisy, leaving the car in high gear going down hills etc... I always reset one of the milage counters on the computer when i fill up, I had it running aroud 56 MPG for a few days then dropped back to 48-49

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. EGR Issues
    By signum_1.9 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 30th June 2012, 11:51
  2. GID issues
    By kensbey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 11th May 2011, 17:46
  3. Issues!
    By Danwells72 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 29th April 2011, 01:13
  4. Would I have any issues with...
    By n_hudson in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 24th August 2008, 19:07
  5. mp3 issues with cd 70
    By jeff_g in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 6th June 2008, 22:27

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •