User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: vectra burning?

  1. #1
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats




    Year : 06

    Default vectra burning?

    I was under the bonnet at the battery and I noticed the amp wire the red around the cable was burned next to the battery turmiaml any idea

  2. #2
    Regular Member paz_badboy4life's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Leicestershire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi Dual Fuel NAV

    Trim : PreFace SRi

    Engine : 1.8 LPG

    Year : 53

    Default

    Have you got an in line fuse for your amp wire? If not, you might want to invest in one. I've got a fuse @ the battery, & another just before the amp.

  3. #3
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats




    Year : 06

    Default

    I've got a inline fuse at the battery and one on the amp

  4. #4
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    256 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    burning is normally caused by loose connections, melting is caused by too much current draw
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  5. #5
    Ex Vec-C Admin Ian-Highlander's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ely, Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Tourer

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTI (160ps)

    Year : 2010

    Default

    What guage cable is your "amp cable" and what power rating amps are you running off it?
    "Doing a good job here is like wetting your pants in a dark suit, you get a warm feeling but nobody else notices"
    Maptun Tuned 2.0T Estate - click HERE for mods list.
    Brentwood 2012: Winner, Saturday Show. Hull 2012: Winner, Best Estate. Hull 2013: Winner, Best Estate & Runner Up, Best I.C.E

    Now Gone, bring on the Insignia (now "Teapot" Tuned)...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Burning oil
    By GCusdin in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 12th May 2012, 08:52
  2. Replies: 14
    Last Post: 27th February 2011, 00:14
  3. Burning Oil
    By Paul from Derby in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 12th February 2011, 18:55
  4. Help please burning oil ????????
    By matrix1979 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 13th January 2010, 19:14
  5. Burning Smell Vectra 3.0 cdti Auto
    By redleader in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 17th October 2009, 22:30

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •