User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: HELP! Car Won't start!

  1. #1
    Regular Member john506's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default HELP! Car Won't start!

    Got a 1.9cdti 150,

    started it this morning and left it running to warm up because of the cold weather, noticed it was idling a bit high, had a lok and it was idling at 1000.

    I had my blowers on and the rear window heat thing to shift the ice, and went back in the house.

    When I went back to the car my blowers were intermitenly going on and off, so i turned them off (the ice had shifted).

    When I went to drive off, all my warning lights started coming on, ABS, traction, then my power steering failed. I then turned the engine off and tryed to turn back on and everything flashes inside and the starter motor struggles to do anything.

    Any ideas?

  2. #2
    Regular Member sscully's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    WALLASEY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Facelift

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 Diesel

    Year : 2005

    Mileage : 89000

    Default

    Sounds like your alternator has failed. Cost me £140 quid fitted

  3. #3
    Regular Member Craig1985's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    harwich essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    £140!! That very very good! Mine for the 1.9cdti was about £260 part only from ECP. Have learnt since they can be repair for about £70-80

    does certainly sound like the alternator, put a multimeter on it to see if there is 13-14 volts when running

  4. #4
    Regular Member CH-VECTRA-ELITE's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Frimley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : Elite

    Engine : CDTI 150 (Z19 DTH)

    Year : 2006

    Mileage : 140000

    Default

    Would have to agree with the other guys, sounds like alternator, showing all the signs for it.

  5. #5
    VIP-Member antowens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    common fault on 1.9CDTI the alternator going as above sounds like that to me

  6. #6
    Regular Member AntSSSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Middlesex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : SRI

    Engine : CDTI 150 (Z19 DTH)

    Year : 2008

    Mileage : 100k

    Default

    Yup - alternator

  7. #7
    Regular Member john506's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just had my mate round to jump start it, when his battery was connected it was running fine, and then as soon as we disconnected it, my power steering went dead, and the battery light came on. I then turned it off and tried to turn it back on and it wouldnt start again!

    I've been complaining about how dim my headlights have been lately aswell

  8. #8
    Regular Member AntSSSS's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Middlesex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra Estate

    Trim : SRI

    Engine : CDTI 150 (Z19 DTH)

    Year : 2008

    Mileage : 100k

    Default

    Quote Originally Posted by john506 View Post
    Just had my mate round to jump start it, when his battery was connected it was running fine, and then as soon as we disconnected it, my power steering went dead, and the battery light came on. I then turned it off and tried to turn it back on and it wouldnt start again!

    I've been complaining about how dim my headlights have been lately aswell
    Defo alternator - will run off a good battery for not very long and then will fail.

  9. #9
    Regular Member john506's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Least I kinda know what it is then, suppose it's better than not knowing and having to go through a cycle of replacing parts until it's fixed!

    ****** cars eh!!

  10. #10
    Regular Member john506's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It indeed was the alternator and had it replaced for £230

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. car won't start :-(
    By michael_linford in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 31
    Last Post: 29th December 2012, 19:31
  2. Were do i start
    By MCCABE in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 6th March 2011, 21:34
  3. 2.2 sri non start
    By Diesel Dude in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 6
    Last Post: 13th February 2011, 00:44
  4. Cars dead. Won't start. Fan runs when it would start.
    By baz_rochdale in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 14th September 2010, 22:34
  5. 2.2 DTI will not start!!!!
    By Mark121 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 7th September 2010, 13:02

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •