User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: smoke at cold cold start

  1. #1
    Regular Member azacbr6's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    chesterfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default smoke at cold cold start

    Hi everyone,
    I have a 2007 veccy CDTI 150 design, I bought it 2 years ago but last year I lost my job and took the car off the road (I have the use of a smaller car more suited to town use), since then when I start the car periodically it smokes (blue smoke but smelling of diesel) for about 10 minutes until itís warm and then itís ok, it didnít do that when it was used regularly apart from the odd puff at start up. Is it normal for it to do that taking into account itís been parked for weeks at time without being started or is there something I should be worried about? Any advice would be appreciated.
    Apart from that it runs fine.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Stourbridge
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    personally i wouldnt be too worried, my 150 smokes for a minute or so when its started in the morning, and its driven daily (shortish journeys)

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Don't worry. Best thing is to just leave it switched off until you have a use for it, or give it a good hard run if your insurance allows

  4. #4
    Regular Member azacbr6's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    chesterfield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for your help guys, I started it today again and it was faultless, I think it has been parked so long it's bound to smoke a bit when started first, I have also cleaned egr valve and fitted blanking plates at both ends (Fiat type) to minimize the amount of crap going in the valve and intake manifold. Everything looks good now.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Blue smoke from cold start
    By Ebbey in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 24
    Last Post: 5th May 2012, 16:53
  2. Gray smoke cold start
    By antchris5 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 7th October 2009, 02:11
  3. White smoke on cold start up, 1.9 diesel
    By Fruit'n'nut in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 16th June 2009, 10:17
  4. Lots of Blue smoke on start up when cold?
    By VXR CDTi in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 17th February 2008, 15:14
  5. White Smoke - Cold start
    By DG01 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 15th November 2007, 21:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •