User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: 2.0t engine help

  1. #1
    Regular Member roverjay's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Skelmersdale
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vecta

    Trim : sri

    Engine : 1.8

    Year : 2006

    Mileage : 39000

    Default 2.0t engine help

    My 2.0 t signum has just started to smoke it is white and stinks lol any ideas I've read the codes with my cheap odd scanner and all I was p0300 which is random misfire ?

  2. #2
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you checked the brake fluid level? Possible for brake fluid to be sucked through the servo and into the inlet manifold.

  3. #3
    Regular Member roverjay's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Skelmersdale
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vecta

    Trim : sri

    Engine : 1.8

    Year : 2006

    Mileage : 39000

    Default

    Quote Originally Posted by Ben50n View Post
    Have you checked the brake fluid level? Possible for brake fluid to be sucked through the servo and into the inlet manifold.
    ill go check in a min is this a commom fault if so just a master cylinder then i hope

  4. #4
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Not a common fault, just one that I know can cause white stinking smoke and not the first place to look. Normally you should be checking your coolant level, but I expect you have already looked at that??

  5. #5
    Regular Member roverjay's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Skelmersdale
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vecta

    Trim : sri

    Engine : 1.8

    Year : 2006

    Mileage : 39000

    Default

    Brake fluid still full water and oil seem fine nothing mixed or lost. Plus the smell is weird

  6. #6
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Have you power washed your car and filled the exhaust with water?

  7. #7
    Ex Vec-C Admin Ian-Highlander's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ely, Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Tourer

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTI (160ps)

    Year : 2010

    Default

    Mine's been doing exactly the same the last couple of weeks (also a 2.0T), loads of white "smoke" and a really strong smell on start up. But as soon as the car's warmed up it stops. I put it down to the system using a higher choke setting because of the cold weather and more fuel going in and to condensation in the exhaust system.
    "Doing a good job here is like wetting your pants in a dark suit, you get a warm feeling but nobody else notices"
    Maptun Tuned 2.0T Estate - click HERE for mods list.
    Brentwood 2012: Winner, Saturday Show. Hull 2012: Winner, Best Estate. Hull 2013: Winner, Best Estate & Runner Up, Best I.C.E

    Now Gone, bring on the Insignia (now "Teapot" Tuned)...

  8. #8
    Regular Member roverjay's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Skelmersdale
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vecta

    Trim : sri

    Engine : 1.8

    Year : 2006

    Mileage : 39000

    Default

    I thought about that but it seems to do it when warm aswell. It was fine this morning did a 20 mile journey mainly dual carriage ways pulled up at a post box and got a whiff of something wrong drove home about 1 mile checked under bonnet for the usual leaks mixing etc but nothing wrong someone just suggested it could be a coil pack I'm going to risk driving it to him and chuck his snap on reader on it

  9. #9
    Ex Vec-C Admin Ian-Highlander's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ely, Cambridgeshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia Tourer

    Trim : Elite

    Engine : 2.0 CDTI (160ps)

    Year : 2010

    Default

    I think that's the main difference, I'm not getting any errors logged or other issues. The error you're getting would point towards coil packs potentially so they could well be right. It's quite common for them to go on the 2.0T's
    "Doing a good job here is like wetting your pants in a dark suit, you get a warm feeling but nobody else notices"
    Maptun Tuned 2.0T Estate - click HERE for mods list.
    Brentwood 2012: Winner, Saturday Show. Hull 2012: Winner, Best Estate. Hull 2013: Winner, Best Estate & Runner Up, Best I.C.E

    Now Gone, bring on the Insignia (now "Teapot" Tuned)...

  10. #10
    Regular Member roverjay's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Skelmersdale
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vecta

    Trim : sri

    Engine : 1.8

    Year : 2006

    Mileage : 39000

    Default

    just had all plugs out and number 1 cylinder has loads of smoke coming out of it were as the other 3 are fine is this pointing towards valve stem oil seals or worn rings or possibly head gasket had it on snap on code reader and no codes present so i think its looking exspensive

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9 cdti Z19DT estate engine juddering plus white smoke coming from engine bay
    By danedragger in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 25th January 2013, 17:44
  2. Can I replace a Z19DT engine with a Z19DTH engine, fairly easily?
    By Krusty3380 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 13th August 2012, 15:24
  3. Replies: 35
    Last Post: 5th May 2012, 15:32
  4. Yellow engine light staying on & engine getting hot.
    By Phil Campbell in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 20th March 2010, 08:56
  5. Replies: 3
    Last Post: 28th April 2009, 19:49

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •