User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Strange noise from my Vectra CDTI

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Sweden
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Strange noise from my Vectra CDTI

    Hi guys..
    I need some ideas to what the sound in the video is???


    http://www.youtube.com/watch?v=Y_Ak9T2opYA&feature=plcp

    Thx
    Jakob

  2. #2
    Full Member Leemarksmith's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Hanging Heaton / Batley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi (VXR Styling)

    Engine : Z19DTH (Re-mapped)

    Year : 04

    Mileage : 110k

    Default

    Have you tried lubricating any of belt guides/pulleys?

    Sounds like the cars practicing its drum skills, a little bit of a hi-hat solo... da da tss, da da tss, da da tss... lol

  3. #3
    Regular Member MrDerv's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    North East (Beamish)
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Aux belt or pulleys

  4. #4
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra-c

    Trim : sri

    Engine : cdti

    Year : 2004

    Mileage : 98,000

    Default

    Engine sounds sweet!, you could try a little squirt of 'rubber & nylon lubricant' on the aux/flat serpent belt, you can buy this from halfords store or similar motor factors.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Sweden
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Aux belt and one pulley was replaced a week ago, but with no change in the sound...

  6. #6
    Regular Member john norris's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    the dust covers have a habit of rubbing on the pulleys i bent them out a little and greased them up a little put them on and sound went away

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    fuel pump may make this sound when ignition is on (no that loud though!!!) to final stage without engine start. Does it make this noise with ignition fully on without engine running?

    Just to be sure about aux belt pulleys. Remove it and start engine an see if the noise is there.

    Also check condition of the timing belt.

    Could even be aircon but taking the aux belt off and trying it will narrow this down anyway
    Last edited by jamesmcuk; 3rd December 2012 at 23:06.

  8. #8
    Regular Member DAVIDD88's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    scottish region
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    timing belt ???? when was it last changed

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Strange Noise on Start Up From Cold 1.9 CDTi 150
    By smallwheels38 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 11th June 2016, 15:33
  2. 1.9 cdti engine strange noise
    By n1ks0n in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 30
    Last Post: 10th January 2013, 00:49
  3. strange noise from engine cdti 150
    By kamar in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 17
    Last Post: 12th April 2010, 17:16
  4. Strange sucking noise CDTI 120
    By GoldenWonder in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 6th October 2008, 18:56

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •