User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Alternator help!!

  1. #1
    Regular Member Sway's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bedfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Alternator help!!

    Hi guys,
    I've recently changed my alternator about 3 weeks ago, when I start the car it charges 14.1 v on idle,but while idling if I put the lights, wipers, heater, and AC on,it falls rapidly below 12v and my battery light comes on
    has any ever had this or maybe know why it's happening, thanks

  2. #2
    Regular Member fistymus's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Saltburn-by-the-Sea
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9CDTi (120) Estate

    Trim : Design


    Year : 55

    Mileage : 126000

    Default

    Correct alternator? New or Refurb? belt new?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    What amp is the alternator? (100, 105, 120, 130, etc)?

  4. #4
    Regular Member Sway's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bedfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The alternator is new from euro car parts. And i'm sure its a 105 amp bud

  5. #5
    Regular Member C-Owner's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    South London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Someone else had one from ECP that wasnt the correct amperage on here, except it was the other way around, when the alt was loaded the battery light went out.

    you probably have
    part number: 401721622
    but need
    part number: 401721772
    Last edited by C-Owner; 20th November 2012 at 22:46.

  6. #6
    Regular Member DAVIDD88's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    scottish region
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    what was the one originally fitted to car

  7. #7
    Regular Member Sway's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bedfordshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Yeh the part number is 401721622. will this one keep playing up or will i need to change it agen?
    The other one was the original vx one,

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Really need the 130amp. ECP and VX both advised to me move from 105 to 130

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. New Alternator
    By Marky in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 19
    Last Post: 19th March 2012, 00:50
  2. which alternator
    By john1 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 6
    Last Post: 22nd December 2011, 13:32
  3. Alternator
    By m8wos in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 31
    Last Post: 10th December 2011, 20:54
  4. what alternator do i need?
    By Mads in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 4th December 2011, 14:50
  5. alternator
    By hitcho in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 10
    Last Post: 17th October 2010, 21:01

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •