User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Trip computer with aftermarket HU?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Sheffield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Trip computer with aftermarket HU?

    Alright all,

    Im looking at getting a new HU that plays dvds, I understand extra wiring would be needed for it to connect to my screen and the show the radio station etc, however what about the trip computer?

    Will i still get that info on the screen with an aftermarket HU? I dont want to lose my range showing and average mpg etc.

    Cheers

  2. #2
    Regular Member andy_richmond's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    andover
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats


    Trim : sri

    Engine : 2.2 dti


    Default

    i have an xtrons dvd player in mine. my dispaly doesnt show whats playing but you can still access the trip computer and related screens no problem at all.

  3. #3
    Regular Member sinless's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Edgware
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia

    Trim : Exclusive

    Engine : Y20DTH

    Year : 2009

    Mileage : 96500

    Default

    the same here, you will not lose the trip computer functions (mpg, range....) but you`ll lose the station name and the name of the song.
    You`ll need to buy a fascia single or double din (depending on the type of HU you want to put it) , the steering wheels adapter (autoleads on my case) and that should be it!
    In any case, wait for a better answer from more experienced members of the forum.....

  4. #4
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats




    Year : 06

    Default

    u won't loose ya trip computer u will need a steering wheel harness that plugs into the headunit then to the car wiring u will also need a facia kit not just the surround includes cage and 2 facias if it's a double din u also need a fakra aerial adaptor this is if ur car is a facelift full canbus

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Sheffield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cool thanks everyone for the replies, im fine losing the stereo info aslong as i have the trip info.

    Ive seen some that are designed for the vec and are the same shape as vec units, however they arent cheap!

  6. #6
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats




    Year : 06

    Default

    Quote Originally Posted by y2joeyb View Post
    Cool thanks everyone for the replies, im fine losing the stereo info aslong as i have the trip info.

    Ive seen some that are designed for the vec and are the same shape as vec units, however they arent cheap!
    they are basically a cheap Chinese unit lol seen many break down plus there designed for Astra zafira and corsa

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Sheffield
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Ah might steer away from them then! Would you stick with the known brands? Anybody have any experience with the eonon or xtrons ones?

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    N. Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Sri XP

    Engine : 1.8 VVTi

    Year : 2007

    Default

    cheap ****e mate get a real one like pioneer or alpine halfords are doing them basically half price atm online

  9. #9
    On a Sabbatical
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats




    Year : 06

    Default

    keep away from cheap names there cheap for a recon sound quality is poor and so is everything on them. keep with brands I have a pioneer and the sound quality is amazing

  10. #10
    Regular Member john norris's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    this is my next one just bought some screens to mount in the head rests too

    http://www.ebay.co.uk/itm/Erisin-ES7...item2a2592800e

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trip computer
    By marc vectra sri in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 30th April 2012, 15:18
  2. Aftermarket Replacement for NCDC2013 , will my trip meter etc still function?
    By Daz Gleave in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 27th January 2010, 10:42
  3. trip computer
    By ptrehearn152 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 3
    Last Post: 29th January 2009, 23:01
  4. anyone added trip computer/board computer?
    By Craig1985 in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 9
    Last Post: 24th August 2008, 02:33

Visitors found this page by searching for:

vectra c replacement stereo do i lose trip computer

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •