User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Weird jolt while driving

  1. #1
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default Weird jolt while driving

    As title, the car jolts as if brake is tapped for a mere 1/100th second when changed to 2nd gear. This is 2nd time it happened. 1st was yesterday.

    1st revs fine. 2nd gear revs the jolts the revs fine.

    Any idea?? No codes came up.

  2. #2
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default

    Ok, fuel remains in tank just above red markers, and car cuts out as if its starved of fuel! No fault on dash... Anyone??

  3. #3
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default

    Took car to garage and cut out. Luckily i brought laptop with me...

    Codes...

    P1125-21 throttle actuator feedback single range/performance

    P0638-01 electronic throttle control high voltage

    Whats up???

  4. #4
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default

    Found issue... Exposed wiring for near temp sensor. So removed both throttle plug and temp sensor as temp sensor wiring was ruined. Used heat shrink tubes to insulate the wirings as i paired them. Starts car and its running better now.

    Photo below showing exposed wires, all of them right to plug! I had to split them up and drive slowly home.

    image-1714511289.jpg

  5. #5
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default

    Am surprised no one assisted on my today's issue! :-(

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Leeds
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Insignia 160

    Trim : Elite Leather Light n Sight

    Engine : 2.0 16v

    Year : 2012

    Mileage : 50k

    Default

    Quote Originally Posted by Humourbash View Post
    Am surprised no one assisted on my today's issue! :-(
    You had the car at a Garage,with your Laptop within 1 hour and 50 minuets of your first post !
    No one would have had time to help you.
    And why would you post for help when you were quite capable of fixing it yourself as you've quickly told everyone about ?
    'Trumpet and Blowing' spring to mind here mate ?

  7. #7
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    247 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRi

    Engine : 150

    Year : 05

    Mileage : 74000

    Default

    first time i've seen this post at all, but glad u got it sorted.
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  8. #8
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default

    I was clueless as the laptop shown no errors. I didnt go to the garage. I thought fuel gauge was on the blink. So took it to fuel garage to fill up. Could not go up hill as kept cutting out. As if starved of fuel! Wife's uncle came down to take me to garage to get fuel. He read the laptop and we both had a quick look. We didnt know where throttle body was located. Til noticed wires to plug was not insulated. Black covered made it hard to see. I put me hands through and feel the wires. Coppers touching other wires. I split them up and start car, it starts and i was able to drive it home. Cutting out halfway. Bonnet open i separate them again and got going all way home !
    I was at a loss at the time of posting them. Thanks :-)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. strange jolt or misfire ??
    By stuthevaux in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 7th August 2012, 00:07
  2. Black thick ATF and Jolt when engaging drive on Auto Box
    By mditzel in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 14th September 2011, 22:27
  3. Replies: 2
    Last Post: 28th July 2011, 13:37
  4. limp mode on motorway driving.....driving me crazy!
    By big rich in forum Diesel Engine related
    Replies: 25
    Last Post: 27th August 2010, 05:24
  5. Replies: 0
    Last Post: 27th February 2010, 16:09

Visitors found this page by searching for:

vauxhall vectra c starts to jolt when driving

insignia sri jolt

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •