User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: [Vectra C 2.2 DTR 2003] New Turbo, error P0100 over and over.

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Poland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default [Vectra C 2.2 DTR 2003] New Turbo, error P0100 over and over.

    Hello,

    I have a problem with which i can't manage. Two weaks ago I have replaced old turbo with new one. It went great, no problems and leaks. I also had old rubber high pressure pipes very old and leaking so i bought new ones. So for the moment i still have one problem.

    After cleaning error car goes ok for ex. 5 -15 km. And then it goes in service mode. Or it rides a day pretty good but after a while it starts to have a lot less power and poor driveablity.

    The error code that runs service mode is P0100 (67).

    On iddle MAF sensor show such live data:
    desired mass air flow - 70 kg/h
    mass air flow 160-170 kg/h
    mass air flow 1.10-2.0 V

    While riding and going around 2000-3000 rpm the
    mass air flow goes up from 170 to 250, 350 , and at maximum rpm is at 430~.
    voltage goes up to 4.3v
    desired mass air flow is at beginning at 110~ and goes up to 230 and suddenly at gigher speeds it goes rocksolid 20 (maybe data steaming bug)


    Any ideas?
    Last edited by Hubis; 14th November 2012 at 21:06.

  2. #2
    Regular Member C-Owner's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    South London
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Maf ?

  3. #3
    Regular Member DTi Elite's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    county durham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    could be a boost leak

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Poland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Boost leak? You mean the pipes, intercooler after the turbo, where is high pressure ? I see that egr i leaking a litlle throu the shaft.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. PLEASE HELP ERROR CODE p0100
    By signum_05 in forum Troubleshooting
    Replies: 3
    Last Post: 20th December 2012, 20:20
  2. PLEASE HELP!! Error codes p0100 & p0105
    By signum_05 in forum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 1st December 2012, 13:32
  3. Flaming P0100 Error again
    By richje100 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 18th February 2011, 23:23
  4. Replies: 6
    Last Post: 3rd September 2009, 16:40
  5. Vectra C 2.2DTH P0335 P0638 P0100 DTC
    By leemcc in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 25th July 2006, 13:58

Visitors found this page by searching for:

vectra 2.2 dti po100

2.2 dtr

z17dth p0100 67

opel p0100-67

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •