User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: Signum 1.9CDTI 150 hesitating/powerloss on acceleration

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    herts
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Signum 1.9CDTI 150 hesitating/powerloss on acceleration

    Hi There, after reading many many post here and elsewhere and getting very depressed about it all i thought i should ask all you knowledgeable people about my symptoms as i have not heard anyone mention them in quite the way i am experiencing them....

    Basically about a month or so ago my car started to hesitate when accelerating..over a few week this go worse...it hesitates if i barely touch the accelerator or if i plant my foot firmly down...totally irrelevant of RPM.

    The only thing i have noticed is that it always starts from cold fine and when the engine is cold runs perfectly ok

    Sometime it does a slight blip of hesitation sometimes its a real night mare and is almost all the time on a journey (my journeys to and from work are about 27 miles each way so on a bad day is very frustrating)..

    2 things to mention is that i have had the car a couple of years which it has not put a foot wrong till now but the last 6 month or so i have been driving like an old man trying to get more MPG.

    secondly up to now i always use fuels from tesco....not good i know...

    After reading many posts i assumed soot clogging thins up was the issue so i started driving hard again using the full rev band...a couple of weeks ago i removed the EGR valve and cleaned it (not the solenoid part though)...on immediate road test i thought it fixed the problem but next day back to normal...I decided to unplug the EGR valve to see if that made a difference....after a couple of weeks it appears that did not solve it at all.

    When the car does it i decided to put my foot on the clutch to take the load off and floor the accelerator to see if this clears it...however doing this the revs go to max and then the power will drop randomly and go back up to max...dont know what that suggest but you're the experts so thought id mention it.

    Any ideas what this could be???

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Manchester
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Any lights or codes. Is the third injector wiring the updated version?

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    herts
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Before I unplugged the egr valve no light came on at all....this morning I filled my car up from the local shell garage for some decent fuel then put some diesel additives I got from halfords to help clean things up ....I also got some oil additives to do the same.

    I have also cleaned the boost sensor this morning which was caked in black gunk! Also took off the air intake on the throttle body and cleaned inside as best I could, that was pretty dirty too. Took for a couple of longish road test and gave the odd hiccup.....but still hesitated.....aldo I plugged the egr valve back in.....engine management light stayed on...but I guess that is normal till cleared?


    Oh and as far as I can see 3rd injector is original and not updated
    Last edited by sas_71; 10th November 2012 at 15:52.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1.9CDTI (120) Hesitating / Miss Fire
    By pshankland in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 20th June 2012, 12:50
  2. Signum 2.2 Direct - misfire?/vibration/poor acceleration
    By Fenris in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 15
    Last Post: 31st July 2011, 23:32
  3. Replies: 99
    Last Post: 1st May 2010, 13:11
  4. Signum 3.0cdti hesitant acceleration / flatspot
    By t1m in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 35
    Last Post: 7th December 2009, 21:54
  5. 1.9CDTi Auto Hesitating Problem
    By joroma in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 23rd December 2008, 17:34

Visitors found this page by searching for:

vibration and poor acceleration vectra c

vectra cdti 150 vibration when accelerate

why does my signum 1.9 hesitate when accelerating

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •