User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Weird problem with heater blower only works with the lights off

  1. #1
    New Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    n.ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Weird problem with heater blower only works with the lights off

    Hi guys have a 2006 Vectra C SRI CDTI , Problem is that the Heater Works fine on all settings and all is well untill I switch the lights on then there is nothing from the blowers at all, but as soon as the lights switched of the blower starts straight away. Have been searching the forums but cant find anything similar only problems with fan not working on all settings.
    Anybody have any ideas?

  2. #2
    Regular Member 06sri's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    weird problem indeed that others will need to help with as i aint seen this problem crop up before.

  3. #3
    Regular Member DTi Elite's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    county durham
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Elite

    Engine : 1.9 cdti 150

    Year : 2007

    Mileage : 145k

    Default

    sounds like a possible earthing fault , maybe behind the left side of the dash , not something I have come across .

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    All I can think there is to check the connectors on the back of the light switch and the back of the heater control panel

  5. #5
    Full Member dave1419's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    newcastle upon tyne
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.8vvt

    Trim : SRi

    Engine : 1.8xer

    Year : 2008

    Mileage : 20,000

    Default

    Could be a faulty light switch/heater control panel,has anybody been messing with the electric's at all.I would be having an auto sparky having a look at it--certainly strange one that----Dave

  6. #6
    Regular Member sscully's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    WALLASEY
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Facelift

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 Diesel

    Year : 2005

    Mileage : 89000

    Default

    could be overload fuse check fuse 12 on passenger side

  7. #7
    New Member
    Join Date
    May 2011
    Location
    n.ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by sscully View Post
    could be overload fuse check fuse 12 on passenger side
    We have a winner thanks very much everyone for all sugestions, all sorted now

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Heater Blower Issue - Only works on Position 4
    By phughes64 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 12
    Last Post: 8th October 2015, 21:09
  2. Heater Blower Issue - Only works on Position 4
    By phughes64 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 5th June 2012, 20:47
  3. Heater / blower problem
    By lacorbiere in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 22nd March 2010, 14:24
  4. heater blower only works on 4 speed
    By hippo in forum Heating, Ventilation & Air Conditioning (HVAC)
    Replies: 2
    Last Post: 9th February 2010, 14:38
  5. Heater blower only works in highest setting
    By David Schofield in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 23rd November 2009, 19:59

Visitors found this page by searching for:

vectra c fan not working when light on

vectra c heater wont work with lights on

vectra blower doesnt work with lights on

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •