User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: signum starting issue 1.8 non vvt

  1. #1
    VIP-Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    South Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTI

    Year : 2006

    Default signum starting issue 1.8 non vvt

    Hi everyone

    I'm hoping someone can point me in the right direction my dad has a 1.8 signum non vvt he called me earlier whilst at work saying he couldn't get it to start and could it be the battery.

    I have just got back from work and tried to start it no engine management light or other lights that would indicate battery/alternator problems, headlights work stereo and blowers but when you try to start the car it attempts to turn over then stops and all power goes to stereo and blowers stop working.


    so its got me thinking its one of the following in no particular order


    battery/alternator issue

    starter motor


    the car had its MOT and full service this monday


    anyone got any ideas any help appreciated

    Thanks in advance

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    wolverhampton
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Charge/replace battery as a starting point is my advise.

  3. #3
    VIP-Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    South Yorkshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : SRI

    Engine : 1.9 CDTI

    Year : 2006

    Default

    Thanks for this sriandy, fitted him a new battery this afternoon problem solved

  4. #4
    VIP-Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    Get a Multimeter on the battery and check what the voltage is whilst running. Should be 13.5-14.4v. If not may be the alternator on it way out.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Starting issue
    By iain.condliffe in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 13th September 2011, 14:45
  2. 2.2 dti sri starting issue
    By sjs in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 14
    Last Post: 6th October 2010, 23:42
  3. Starting Issue please help
    By stevelee in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 29
    Last Post: 29th March 2010, 15:42
  4. starting issue. . odd one
    By johnsav in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 25th July 2009, 16:27
  5. 1.8 starting issue
    By johnsav in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 9th July 2009, 00:20

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •