User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Blower not working on position 1....resistor?.. where to buy from?

  1. #1
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Blower not working on position 1....resistor?.. where to buy from?

    The blower on my facelift vectra c 56 plate has been dodgy for about a year now. Has been playing up and sometimes not working on 2 and then 3 and so on. Now I've got nothing on position 1 at all. 2,3 and 4 work fine. From researching on here it seems it is the resistor.

    I've read the how 2 and it seems pretty straight forward to replace. I'm not going to try and repair my old one and would rather just replace it.

    I've seen loads on ebay http://www.ebay.co.uk/itm/Heater-Mot...ad9bad4&_uhb=1

    I think the VX part number is 9180020 but has anyone used these cheaper ones? What are they like and should I look elsewhere?

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Mine stopped working on Speed 1. New eBay resistor sorted it

    The one in your link is the same one I got

  3. #3
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Reet....better get back on fleabay and order it

  4. #4
    Regular Member Mission1979's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Castleford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : 113000

    Default

    Reach through pollen filter housing and give fan a spin. My motor had been repeatedly filling with water and the increased load to spin it had caused mine to fail. I'm glad I read more threads on here about removing scuttle tray bung and removing and lubing motor.

  5. #5
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    OK so I've just checked the fan and pollen filter.photo.JPG

    The little nut on the top was corroded so it seems that water has got in at some point. It does spin by hand and there is some light resistance but it's hard to know if this is normal. should there be any resistance?

  6. #6
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I've just stumbled on a thread that involved dropping a little oil onto the centre of the fan whilst reaching in from the pollen filter housing. Might try this tomorrow

  7. #7
    Regular Member Mission1979's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Castleford
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : 113000

    Default

    When I spun mine it was quite stiff. After WD40 and oiling it ran on a little after releasing, there will be some resistance due to the brushes on the motor.

    It's about an hours work to remove the fan and reinstall, awkward though I reckon only a two spanner job on the Haynes difficulty scale.

  8. #8
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Going to try oiling from the top first and see if it makes a difference and going to order the resistor.

  9. #9
    Regular Member marky2027's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    My advice to you all is DO NOT BUY A CHEAP RESISTOR off ebay. Mine arrived damaged and my mate had to re-solder the joint. I had to cut some of the plastic away as the cut outs were on the wrong side. Once fitted the fan was even spinning when it was set to 0. Ehhhhhhh?? And then....strong smell of burning......resolution......part in bin......trip to dealers.....£34 VX part. Works a treat. Money refunded from ebay seller. Job done

  10. #10
    Regular Member SlowCoach's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Houghton Le Spring
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRI 150

    Trim : Smart and Bad!

    Engine : Z19DTH

    Year : 2008

    Mileage : 105000

    Default

    I got a resister and my car dont have one! So its availible, i'll post it in for sale section. Good quality semi expensive one. Paid £37 for it! Dont know why me car dont have one!

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Blower Motor Resistor
    By VectraMikey in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 8
    Last Post: 28th November 2012, 09:23
  2. Blower Resistor pack
    By jammy_c in forum Bodywork & Interior
    Replies: 1
    Last Post: 16th October 2012, 20:00
  3. Heater blower resistor location ?
    By poves in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 7
    Last Post: 29th January 2009, 20:05
  4. blower resistor
    By bigbenny4gf in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 30th August 2007, 19:29

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •