User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 54

Thread: Anyone able to help. White Smoke when I start the car wont rev out.

  1. #1
    Regular Member rocksimmo's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Tullamore Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Anyone able to help. White Smoke when I start the car wont rev out.

    Hi All. Am relatively new to this forum and am looking for some help if you can at all.
    I have a vectra c sri 150 Cdti. Have been having problem after problem with it and am now at my wits end. Start a new job next week and really need it running.
    Have just replaced the rocker cover two weeks ago and since I got it back it is running really poor.
    Heres the symptoms - When I start the car I get a huge amount of white smoke and the car is running very poorly. Wont rev out right. Have cleaned the throttle body and egr valve. Have new egr valve ordered as the previous owner had it drilled out.
    I had to reattach the swirl valve bar this evening but this made no difference.
    It is pulling up P2279 on the code reader.
    I would really appreciate some help from you guys. Thanks in advance.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Does the glow plug light come on before you start it (and do you wait for it to go out), and does the car use any oil / coolant?

    When was the fuel filter last changed? Check all vac pipes and change the EGR. Clean the boost sensor too
    Last edited by tony-1977; 27th October 2012 at 21:22.

  3. #3
    Regular Member Signum-Steve's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Cramlington Northumberland, V6 Jaguar S-type Sport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar S-Type V6

    Trim : Sport

    Engine : Petrol

    Year : 2003

    Default

    Does the white smoke smell of diesel?

  4. #4
    Full Member Caveman_nige's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    South Coast
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra and a Signum

    Trim : top of the line in both

    Engine : Z18XE,Z19DTH,Z20NET

    Year : 2006

    Default

    P2279 = Intake Air System Leak
    My old Signum, the animal; she now rests in pieces in several other members cars.. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=200
    The wifes vec show car, started as a standard daily driver and ended up like this. https://www.vectra-c.com/forum/garag...vehicle&id=709



  5. #5
    Regular Member rocksimmo's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Tullamore Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Hi Lads. Smoke does smell of fuel. Changed the fuel filter about 6 weeks ago. The glow plug light comes on for about 2 seconds when i turn on the ignition. No problems starting the car.

  6. #6
    Regular Member Signum-Steve's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Cramlington Northumberland, V6 Jaguar S-type Sport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar S-Type V6

    Trim : Sport

    Engine : Petrol

    Year : 2003

    Default

    do you have a car spanner light for any length og time? say 30-60 seconds after start up. or is it on all of the time?

  7. #7
    Regular Member rocksimmo's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Tullamore Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    No spanner light after I start the car. The engine management light is on. Tried clearing the P2279 fault but it re-appears. There is one of the 6mm bolts on the egr valve missing as the thread is rung on the intake manifold. would this cause the problem. Has been like this though for the previous two years we have the car with no faults.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Merseyside
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine occasionally chucks out whitish smoke courtesy of a partially removed DPF - doesnt throw up any errors though. When mine was being tempremental, I started at one point and worked on individula things, checking for codes as I was working. Makes it easier to pinpoint problematic parts. Hope this advice helps. Dont dive in and do everything at once, do one thing at a time and see what progress you make.

  9. #9
    Regular Member Signum-Steve's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Cramlington Northumberland, V6 Jaguar S-type Sport
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Jaguar S-Type V6

    Trim : Sport

    Engine : Petrol

    Year : 2003

    Default

    I would not have thought so. Try a little silicon gasket to seal it.

    Start with the simple stuff examine all of the pipe work for splits. check the air box/filter aint clogged. you seem to have a air fuel mix problem. overfueling.

    is the white smoke still there when the engine is hot?

  10. #10
    Regular Member rocksimmo's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Tullamore Ireland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers lads. White smoke disappears after about ten minutes of driving/ crawling. Wont rev out at all and really struggles for power.

Page 1 of 6 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 18
    Last Post: 20th November 2012, 21:41
  2. white smoke wont start
    By donny dave in forum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 1st October 2011, 19:27
  3. white smoke on start up
    By m1ke823146 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 21
    Last Post: 5th April 2010, 23:31
  4. White/Blue smoke on start up
    By jsr645 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 15th May 2009, 22:26
  5. White Smoke - Cold start
    By DG01 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 15th November 2007, 21:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •