User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: Part load misfire 1.9CDTi 150

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Fleet
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Part load misfire 1.9CDTi 150

    Apologies for starting a new thread but have spent ages searching through all the associated ones. My symptoms seem slightly different.

    It idles smoothly and accelerates smoothly but on low load cruising it continuously stutters/misfires.

    This is now becoming a pain as I do a motorway commute. Fuel consumption is unaffected.

    I have done the EGR cleaning operation .

    The car is a 2005 pre-facelift Vectra SRI 1.9CDTi 150 on 200kmiles. No mods

    Any help to solve greatly appreciated.
    Last edited by Python; 26th October 2012 at 15:51.

  2. #2
    Regular Member Dan_BlackSRi's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra SRi

    Trim : XP1

    Engine : 1.9 CDTi 150

    Year : 2007

    Mileage : 66000

    Default

    That is usually down to either the EGR or 3rd injector.

    Being a 2005 your injector plugs are going to be yellow (unless already modded), you could try removing number 3, spray some cleaner in there, and plug/unplug a few times and see if this helps - if it does, then you will need the updated (blue) plug from VX, about £14, which will need soldering on.

    If not this, the EGR could not be sealing/operating correctly, a temporary full blank will eliminate this as a cause.

  3. #3
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vauxhall vivaro

    Trim : Basic

    Engine : 1.9

    Year : 2004

    Default

    Check EGr operation an also check full seal on it.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    means the car has done 200k has the egr ever been replaced

    because cleaning it does not mean its 100% working some do need replacing .

    EGR valve on the Solenoid side gets stuck and need cleaning out

    have a read

    http://www.vectra-c.com/forum/showth...eplacing/page3

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    a bit more info on what dan blacksri was saying about the 3rd injector

    http://www.vectra-c.com/forum/showth...o-jumping-prob

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Lincs
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    i have just had the same problem but mine was very jurky and bringing the spanner light on also. Mine is a 2006 150 so has the blue plugs already and have done all the cleaning etc
    Turns out it was the pin on the injector.. i bent the left hand pin down slightly in the injector and sprayed some wd40 and so far so good... very smooth.. not to metion had the dmf and clutch replaced at the same time... completly different car!

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Chorley, Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I’ve the same reoccurring problems with the same fault, lack of power, shuddering and engine light on sometimes.

    I’ve had the egr bench tested and cleaned, the 8 flaps removed from my exhaust manifold permanently and still not fixed.

    My mechanic played about with my injectors and in cleaning up and spraying No.3 with WD40 it fixed the problem for a week or so. However, I can keep pulling over to do this on long journeys.

    So I have finally tracked down the repair kit for the injector wiring loom!

    Vauxhall offer a repair kit for the injector, each new repair kit (the plug and some wiring) cost £15.00 Inc vat. My local Vauxhall garage had no idea what I was talking about, so I called Perry’s at Preston and Burnley (Lancashire) and they practically finished my sentence for me. They sell a few a week by all account! They can supply them for you and/or fit.

    So there you go, they do exist and are obtainable.

    Call them, they are very knowledgably

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Signum 2.2 direct misfire under load
    By big rich in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 14
    Last Post: 15th February 2011, 19:23
  2. 3.2 V6 Petrol GSi Misfire Under Load
    By marcdale in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 9
    Last Post: 31st May 2009, 21:22
  3. Misfire under load. 2003 1.8 DuelFuel.
    By Gavin1977 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 27
    Last Post: 8th April 2009, 23:22
  4. Replies: 3
    Last Post: 20th September 2007, 21:34
  5. Engine misfire? when under load
    By SYMON in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 15th September 2007, 15:09

Visitors found this page by searching for:

vaux d 1.9 misfire

vectra 1.9 cdti misfire

cdti 150 missfire under load

vauxhall vectra c 1.9 cdti misfire

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •