User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 41

Thread: Vectra sxi 1.8 16v won't rev. Miss fire. Helpp

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Leicester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Vectra sxi 1.8 16v won't rev. Miss fire. Helpp

    Hi I brought a vectra a few weeks back and have had nothing but problems with it. Firs a gearbox and clutch. Needed new springs and now it won't rev past 4000rpm. I have plugged it in at home and it says Miss fire cylinder 1 and 4. That's only when I rev it hard. It also makes a knocking sound when I try to take it past 4000rpm. Anyone know what it could be. Any help would be great.

  2. #2
    VIP-Member Das's Avatar
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Turdsville
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Lada

    Trim : Riva

    Engine : 6.0 V12

    Year : 1954

    Mileage : 567890987

    Default

    Try swapping the plugs in 1 and 4 for those in 2 and 3 and see if the misfire is the same, if it is its most likely the coil pack, if it comes up with 2 and 3, most likely just the plugs.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 136000

    Default

    Quote Originally Posted by DasArab View Post
    Try swapping the plugs in 1 and 4 for those in 2 and 3 and see if the misfire is the same, if it is its most likely the coil pack, if it comes up with 2 and 3, most likely just the plugs.


  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 136000

    Default

    Quote Originally Posted by Arran1993 View Post
    Hi I brought a vectra a few weeks back and have had nothing but problems with it. Firs a gearbox and clutch. Needed new springs and now it won't rev past 4000rpm. I have plugged it in at home and it says Miss fire cylinder 1 and 4. That's only when I rev it hard. It also makes a knocking sound when I try to take it past 4000rpm. Anyone know what it could be. Any help would be great.

    what mileage has the car done?

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Leicester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I have tried that but it's still the same. The cars do e 100,000 miles. I've just ordered a air mass meter as been told it could be that. For 30 quid it's worth a try.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 136000

    Default

    does it do it when you drive all the time?

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Leicester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by vectra ste View Post
    does it do it when you drive all the time?
    It only started this morning but yes. I've deleted the codes 3 times and still it returns miss fire on 1 and 4. It drives perfectly fine until it goes past 2500 then splutters misfires and a tapping sound begins until 4000.

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 136000

    Default

    was the coilpack new?

    have you put new plugs in ?

    is the eml light on?
    Last edited by vectra ste; 25th October 2012 at 21:57.

  9. #9
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Leicester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by vectra ste View Post
    was the coilpack new?

    have you put new plugs in ?

    is the eml light on?
    I haven't put a new coil pack on yet. And I har put new plugs in. The engine management light is on yes.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c

    Trim : ls

    Engine : 1800 non vvt

    Year : 2004

    Mileage : 136000

    Default

    when was the last time you changed the plugs

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Miss fire at 1500rpm on my 120 cdti
    By rob10 in forum Diesel Engine related
    Replies: 24
    Last Post: 29th June 2013, 23:37
  2. vec b miss fire
    By daddyjay in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 25th September 2011, 19:26
  3. Vectra cdti 150 power loss and miss fire help please
    By DTORU in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 5th July 2011, 13:36
  4. signum splutter and miss fire
    By basemanlee in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 14th April 2010, 20:02
  5. Miss Fire has gone!
    By Maverick in forum Diesel Engine related
    Replies: 5
    Last Post: 12th June 2009, 09:02

Visitors found this page by searching for:

vectra c 1.8 wont rev

1.8 vectra wont rev

vauxhall 1.8 wont rev

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •