User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 7 of 7

Thread: where to get power from

  1. #1
    Regular Member david-bell's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    eastlothian scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default where to get power from

    hi folks i am in the prosess of fitting parking sensors on the vec i have all the sensors fitted today and all wires in place ready just to hook up but not sure wheres the best place to take power from for the unit? i know theres power in the boot somewhere . plus i have one wire to connect to the brake light and one to connect to the reversing light in doing this will this affect the bulb failure system ?any help is very much appreciated

  2. #2
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    when you tap into the lights, use relays to stop the bulb check kicking off..

    and i drew power from the rear electrical centre in the boot.. i just tapped into one of the ignition lives..

  3. #3
    Regular Member david-bell's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    eastlothian scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    thanks mark need to get a couple relays you wouldnt have a wiring diagram by any chance on how to connect the relays

  4. #4
    Regular Member pogo's Avatar
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    having a laugh and banter when permitted
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    after seeing your reversing skills david i think you are doing the right thing fitting reversing sensors

  5. #5
    Regular Member Gsi3.2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Technical directors office
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by david-bell View Post
    thanks mark need to get a couple relays you wouldnt have a wiring diagram by any chance on how to connect the relays
    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=11833


    something in there that may help David..

  6. #6
    Regular Member david-bell's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    eastlothian scotland
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    thanks again mark

  7. #7
    Regular Member Ben H's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Herts\Beds Border
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I didn't need relays to stop the bulb check system throwing one. Connected reverse wire & brake wire straigt into the rear cluster loom on N/S, earth aswell I think.
    Only thing I have is the front sensors go live every 5 seconds because of the bulb check but it's fine as you get no indicatoin of them being on unless you're in a parking space with something infront then they go on & off every few seconds.
    I did try fitting a relay hoping that uld be triggered by the 12v supplyfrom the brake pedal switch & not e 5v pulse from the bulb check. It worked but if you released the brake pedal whilst thebulb check was working the relay would stick & just buzz costantly behind the dash. It may of been a duff relay, I didnt try another one, just returned it to how it was.
    A thinking about getting the OE sensor switch & using that to disable the front ones when necessary.

    Excuse all my typos, my keyboard seems to be getting very lazy & not able to keep up.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 17
    Last Post: 11th March 2015, 00:55
  2. Signum Sluggish low power, Limp mode at high power.
    By Bigg943 in forum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 6th June 2011, 18:55
  3. Signum Sluggish low power, Limp mode at high power.
    By Bigg943 in forum Troubleshooting
    Replies: 0
    Last Post: 5th June 2011, 11:30
  4. Replies: 11
    Last Post: 7th January 2010, 17:50
  5. Power Steering Electrical Power Drain
    By AntB in forum Suspension, Wheels & Brakes
    Replies: 5
    Last Post: 1st November 2007, 16:03

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •