User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: high revs

  1. #1
    Regular Member andy_richmond's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    andover
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats


    Trim : sri

    Engine : 2.2 dti


    Default high revs

    noticed today when i stop in my 2.2 dti auto the revs are almost 1000, since ive had it its been 800, if im at the lights holding on the brake it almost seems like its still trying to pull a bit, throttle position sensor??? the revs stay at almost 1000 when in park aswell.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Caerphilly
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : saab 93 tid(150)

    Trim : sport

    Engine : 1.9 z19dth

    Year : 2005

    Mileage : 63000

    Default

    Quote Originally Posted by andy_richmond View Post
    noticed today when i stop in my 2.2 dti auto the revs are almost 1000, since ive had it its been 800, if im at the lights holding on the brake it almost seems like its still trying to pull a bit, throttle position sensor??? the revs stay at almost 1000 when in park aswell.
    Could be a sign of your alternator on its way, they hold a higher rev at idle to maintain a tidy voltage, just an idea though

  3. #3
    Regular Member andy_richmond's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    andover
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats


    Trim : sri

    Engine : 2.2 dti


    Default

    best to get it on the voltmeter then while running

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Caerphilly
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : saab 93 tid(150)

    Trim : sport

    Engine : 1.9 z19dth

    Year : 2005

    Mileage : 63000

    Default

    Quote Originally Posted by andy_richmond View Post
    best to get it on the voltmeter then while running
    Defo worth a shot mate, also what condition is your aux belt in because when they start to wear they start slipping which could have the same effect i imagine

  5. #5
    Regular Member 19CDTi's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Perth, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I'd say alternator too, this is what mine did, less than 24h later it was goosed!

  6. #6
    Regular Member andy_richmond's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    andover
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats


    Trim : sri

    Engine : 2.2 dti


    Default

    wonderful, i have heard a slight noise from the belt lately, could be that then

  7. #7
    Regular Member andy_richmond's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    andover
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats


    Trim : sri

    Engine : 2.2 dti


    Default

    would it cause it to still feel like its in gear though, it really vibrates the car until i stick it in n or p, then the revs stay the same but stops vibrating the car

  8. #8
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    56 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Mk1 renault scenic... I know I know but it drives

    Trim : Basic

    Engine : 1.6 16v

    Year : 2003

    Default

    Change the auto box fluid an filter

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. high revs no power
    By veccyDaz in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 29th May 2012, 18:31
  2. high revs when hot
    By mentor in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 1
    Last Post: 26th May 2011, 12:36
  3. Car and spanner after high revs
    By Chuddy in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 3
    Last Post: 7th February 2010, 14:50
  4. Car and spanner after high revs
    By Chuddy in forum Petrol Engine related
    Replies: 1
    Last Post: 5th February 2010, 22:43
  5. No power between 3k-4k and high revs
    By troodon in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 26th September 2009, 18:53

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •