User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 3 of 3

Thread: 1.9 cdti {150} starting up

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Harwich essex
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra c facelift

    Trim : 1/2 leather vxr

    Engine : 19 cdti

    Year : 2007

    Mileage : 70,000ish

    Question 1.9 cdti {150} starting up

    can anyone hepl when you start up she runs lumpy and smokes give a little rev and then all is fine go on a long journey or short park up then the same problem starts all over again

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Wirral
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra

    Trim : Design

    Engine : 1.9CDTi

    Year : 2005

    Mileage : Lots

    Default

    Blue smoke? Mine does that when it's cold. Improved a lot after changing the oil to 10w/40. Might be worth changing the glow plugs too.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : z

    Trim : z

    Engine : z

    Year : z

    Default

    Check the swirl bar. My last Vectra (a 150) did this. Discovered the swirl bar was off. If it is, glue them open

    Have a look here : http://www.vectra-c.com/forum/showth...-Bar&highlight=

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. cdti 120 bhp starting issues
    By Turbomanrony in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 6th December 2011, 19:45
  2. cdti 150 not starting
    By gazthebigyin in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 26th January 2011, 17:46
  3. Starting problem on cdti 150 when hot
    By winnie2457 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 24
    Last Post: 14th July 2010, 08:59
  4. cdti 1.9 not starting
    By lee324uk in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 23rd March 2010, 21:39
  5. 1.9 CDti 150 starting noise
    By bandrew in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 11
    Last Post: 3rd May 2006, 09:19

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •