User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 8 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 71

Thread: Serious Problem

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Serious Problem

    I've got a big problem, basically my cars warning lights came on, the revs went really high, the car was weak and sluggish. the heat shot right up (earlier in the week anti-freeze warning light came on), it was so bad I had to get my breakdown service out. then it was okay after sitting for a couple of hours waiting for them, 40 more mins of driving it happened again and I limped home, when it does it, it also jolts and struggles to get up hills.

    then today I took it to a mate whos a mechanic, he rang his mate who specialises in vauxhalls, that guy said its the diesel pump thats gone, then he said its like £300 for the part second hand!!!, plus another £200 fitting!!!!!!! this is doing it on the side!!!!!!

    I myself put it down to the cooling system, seen as the temp gauge shoots up really fast, i had the low anti-freeze level etc.

    I am now really confused!

  2. #2
    Regular Member simplesi's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    probably off taking photos
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 1.9 cdti 150

    Trim : elite


    Year : 2006

    Default

    try sourcing the part yourself you may find it cheaper , and just get him to fit it , or you could just try the coolant lol HTH there may be someone on here that will be able to tell you whats going on .

    Simplesi.

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks.

    It seems odd though the problem starts, the lights come on and the car loses most of its power as soon as the temp guage kicks in. also the fact I was low on anti-freeze and earlier in week light came on for that.

    Isnt a diesel pump just the fuel pump, I mean, £300 second hand sounds a bit expensive.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Looked it up, turns out the pumps are mega bucks.

    Ive got no money, i need the car to get to work on shifts, I am really f*cked.

  5. #5
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Economical_Workhorse View Post
    I took it to a mate whos a mechanic, he rang his mate who specialises in vauxhalls, that guy said its the diesel pump thats gone
    How did they come to this conclusion?
    I've never heard of a mechanical diagnosis by phone before!

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    The sound of the engine he rekons, but he said not to get ahead of myself, hes going to come and test it, he says the loud engine sound and the symptoms = pump gone most likely, but of course he aint 100% sure.

    I meself aint sure, as like I said, the car runs okay when you leave it and start it, then it drives with no probs until the temp guage starts to kick in, then it starts with the problems.

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Any ideas guys?

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If it is the diesel pump, why would it work okay for like 40 mins or so, then just stop when the temp guage goes up, is that a pump problem?

  9. #9
    Regular Member 06sri's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    northumberland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Economical_Workhorse View Post
    Thanks.

    It seems odd though the problem starts, the lights come on and the car loses most of its power as soon as the temp guage kicks in. also the fact I was low on anti-freeze and earlier in week light came on for that.

    Isnt a diesel pump just the fuel pump, I mean, £300 second hand sounds a bit expensive.
    ive got a £300 - £400 bill if and when my hpfp (fuel pump) goes aswell, yes allot of money indeed.

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    But if it goes, would it work at all like I said, I mean like for 40 mins, then just stop working?

Page 1 of 8 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Rear Signum Light problem problem - help
    By scw02102 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 3
    Last Post: 8th July 2012, 21:12
  2. Wiper Electrical Problem? (Not sticking or cold weather problem)
    By SRIAdam in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 2
    Last Post: 7th July 2012, 16:13
  3. 1 problem sorted and 1 more problem arises
    By bunsen1 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 22
    Last Post: 4th April 2011, 13:03
  4. Bit of a problem, Need Help
    By vectrasri-j in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 18th January 2010, 19:21
  5. Problem...? Vectra SXI...problem with starting after filling with fuel?
    By doozer in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2008, 09:40

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •