User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: help!!!!!please

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    peterlee
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default help!!!!!please

    hi.i need some help desperately...ive cleaned the egr valve,cleaned air flow meter..cleaned the inlet manifold of crud..my mate plugged his diagnostic tool in and it came up with fault code p0243.boost pressure sensor.ive just fitted a new boost pressure sensor and it still going in limp mode,it cracks when i rev the engine.the part i have bought was 2nd hand so there is a chance its a duffer.can anyone help?any help would be grateful!!!!

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I would stick the old boost sensor back on and see how it goes

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    peterlee
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    well its broke tony as it was throwing up fault code p0243 boost pressor sensor,thats why ive bought this one.do you think i should buy a brand new sensor not 2nd hand?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by dazza2393 View Post
    well its broke tony as it was throwing up fault code p0243 boost pressor sensor,thats why ive bought this one.do you think i should buy a brand new sensor not 2nd hand?
    I would start with a thorough clean of the 2nd hand one you've got. Use carb cleaner. If no good then buy brand new

    Alternatively, long shot, but if you know anyone with similar car (same engine), try a swap...

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    peterlee
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i used oven cleaner,would that damage it?

  6. #6
    Vectra-C Extreme Poster Big Red's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Dudley (Cramlington)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    I would check boost pipes and use carb cleaner would think oven cleaner may be too corrosive mate

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    UK
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by Big Red View Post
    oven cleaner may be too corrosive mate

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    peterlee
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    where are these boost pipes mate?do you have any pics?

  9. #9
    Vectra-C Extreme Poster Big Red's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Dudley (Cramlington)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    As you look into engine bay mate you will see i little whit cylinder shape at front right next to battery box they have two hoses coming out of it they tend to crack or when boosting close up due to suction causing said problem so people replace them with silicone hoses there is also a third hose under engine cover on right side it will be in a crescent shapeits about six inches long il look for link

  10. #10
    Regular Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    peterlee
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    thank you lads.any help would be gratefull

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •