User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 5 of 5

Thread: start up squeal noise 1.9 cdti 120

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra 1.9 cdti

    Trim : sri

    Engine : 120 8v

    Year : 2006

    Mileage : 84000

    Default start up squeal noise 1.9 cdti 120

    getting the squeal on starting and sometimes pulling away,or occasionally if it drops down too low on the revs.its done just over 60k and i was thinking about getting the cambelt and water pump done but wasnt in a rush as its 100k or 10yrs.
    ideas and cures gratefully recieved as always

  2. #2
    VIP-Member antowens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    isnt squealing when pulling away and starting up usally the fan belt needs tightening up ??? as it slips which gives you the squeal

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    devon
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra 1.9 cdti

    Trim : sri

    Engine : 120 8v

    Year : 2006

    Mileage : 84000

    Default

    can it be tightened up manually?

  4. #4
    VIP-Member antowens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    liverpool
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    am not to sure to be honest on mine its got a tensioner on it but i think the 1.9s are different

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I go with aux belt & tensioner needs replacing, btw... don't expect the water pump to do 100k, if i were you i'd be thinking about the water pump & cam belt at around 70 to 80k.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Strange Noise on Start Up From Cold 1.9 CDTi 150
    By smallwheels38 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 13
    Last Post: 11th June 2016, 15:33
  2. Noise on start up
    By andyb28 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 4
    Last Post: 11th April 2010, 21:26
  3. start up noise on 1.9 CDTI 150
    By gnomes in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 5
    Last Post: 18th February 2008, 10:22
  4. Odd Noise On Start Up
    By sturgi in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 3rd June 2007, 20:55

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •