User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: eml on my vxr

  1. #1
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default eml on my vxr

    hi all

    keep getting the EML on before i start the car but soon as its started it turns off after 5 seconds

    i know it is meant to come on for 30 seconds when you turn the ignition on but it never turns off util started

    bit stumped on what it could be i have had a reader on it and only fault it read was u2111 something to do with the power steering but steering it fine and not had any problems with it

    i have been reading on here that it may be worth popping the ABS plug off and giving a clean with WD40 so will try
    i have also checked the battery connection as told that it may be related that but any other suggestion i cold try would be grateful im not the best around the engine so if you could pop a pic up and show the part and description that needs looking at will be a great help

    when it first come on a few weeks ago i disconnect the battery for 15 mins and this cleared it for a few weeks but its back again so could it be as simple as a connection?

  2. #2
    Regular Member marktaylor's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    It's Meant to come on with the ignition lights and go off when the car starts , so I can't see the problem you have ?

    Sent from my GT-I9300 using Forum Runner

  3. #3
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Was thinking sane thing :-/

  4. #4
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    when you turn the ignition on it comes on yes but after 30 seconds or so it should turn off as with all the other pre warning lights

    TBH i think it less than 30 seconds as well

  5. #5
    Regular Member Ben50n's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Seaham
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Think you need to have codes checked and cleared just for peace of mind. It sounds normal to me.

  6. #6
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Defo not normal mate
    had codes read as did it myself and also cleared them but the same u2111 comes back every time

  7. #7
    Full Member chrisvectra's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Are you VXR Enough
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    its not normal fella the light should go off when the dials do there sweep. if it stays on it has logged a fault and the car is making you aware of that. as long as it goes off when the engine is started then the problem isnt present and has just been logged
    you need the codes read bud
    pity you aint closer could have done it for you
    VXR IS FOR LIFE NOT JUST FOR THRILLS !



  8. #8
    Regular Member Critch's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    wirral
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Sounds like its saying theirs a stored code then.

  9. #9
    Admin & Server Techy Ian-Highlander's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ely, Cambridgeshire
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by baz2003uk View Post
    Defo not normal mate
    had codes read as did it myself and also cleared them but the same u2111 comes back every time
    U2111 CAN bus no communication with EPS (Electronic Power Steering) C-003
    "Doing a good job here is like wetting your pants in a dark suit, you get a warm feeling but nobody else notices"
    Maptun Tuned 2.0T Estate - click HERE for mods list.
    Brentwood 2012: Winner, Saturday Show. Hull 2012: Winner, Best Estate. Hull 2013: Winner, Best Estate & Runner Up, Best I.C.E

    Now Gone, bring on the Insignia (now "Teapot" Tuned)...

  10. #10
    Regular Member baz2003uk's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    swindon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    i have disconnected the battery again today and its stayed off well until i just used it to pop to the shop and it popped up again under fualt u2111 again and i am unable to delete the code little confusing do you think popping it into a local garage would be worth doing to see if they can see what its all about or will they just get the same fault that i am getting?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •