User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: starting problems

  1. #1
    Regular Member Al 22 dti's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 57 zafira 1.9 cdti design

    Trim : design

    Engine : 1.9 cdti

    Year : 2008

    Default starting problems

    hi all,

    just recently, the old 2.2 dti is giving me trouble starting on a morning. it just keeps turning and turning and then it splutters into life with a nice cloud of smoke and then she's pretty much ok for the rest of the day.

    id say iv got a leak in the diesel run somewhere but i dont know where to look and im absolutely bogged down at work and havnt got the time to search, so id appreciate any quick answers that i can get.

    thanks in advance

    al.
    Last edited by Al 22 dti; 14th September 2012 at 13:17.

  2. #2
    Regular Member alcutler's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    East Midlands
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : vectra c 1.9cdti 120 estate

    Trim : design



    Default

    Have you checked your glowplugs?

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Is the glow plug light comming on 1st thing?

    If you are getting the spanner for a minute or so after 1st start of the day then i'd suggest glow plugs, if not... have the battery tested, try unplugging the temperature sensor before starting see if this helps as well.

  4. #4
    Regular Member Al 22 dti's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 57 zafira 1.9 cdti design

    Trim : design

    Engine : 1.9 cdti

    Year : 2008

    Default

    Glow plugs are fine as is the battery. I was thinking it maybe a leak causing the diesel to flow back?

  5. #5
    Regular Member Al 22 dti's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 57 zafira 1.9 cdti design

    Trim : design

    Engine : 1.9 cdti

    Year : 2008

    Default

    I'm actually talking about it cranking to the point of it almost flattening the battery before it splutters into life.

  6. #6
    Forum Moderator John LE's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Forfar, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Facelift Insignia/Corsa D

    Trim : LE/VXR

    Engine : 2.0 cdti/1.6 Turbo

    Year : 13/07

    Default

    If the glow plugs are ok then the next point of call would be the leak off pipes and t pieces

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Check the leak off pipes, they do become brittle over time

  8. #8
    Regular Member Al 22 dti's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    pontefract
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 57 zafira 1.9 cdti design

    Trim : design

    Engine : 1.9 cdti

    Year : 2008

    Default

    Well, the b*****d things been starting up like a dream so I guess iv got an intermittent fault.

    I will change the leak off pipes anyway to rule that out. Is there a how 2 on this job at all?

    Cheers
    al.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. starting problems
    By beat275 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 19th February 2013, 19:41
  2. 2.0 DTi - Starting problems.
    By Whosane in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 12
    Last Post: 8th January 2013, 01:22
  3. Starting problems
    By Venom1924 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 11
    Last Post: 13th January 2012, 23:55
  4. 2.0 dti starting problems
    By VECTRA HEAD in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 11th October 2011, 18:47
  5. problems starting
    By jasoncow in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 1
    Last Post: 18th July 2011, 23:24

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •