User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: why does my eml come on and go off and go into limp mode?

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    peterlee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2.0t

    Trim : sri

    Engine : 2.0t

    Year : 2005

    Mileage : 161000

    Default why does my eml come on and go off and go into limp mode?

    hi.i have a 52 plate 2.dti and its playing up.i have cleaned the airflow meter with carb cleaner and cleaned the egr valve but the car and spanner light still comes on and car goes into limp mode.i have checked all the vac pipes and there are no leaks and the pipes all seem ok.would having a glow plug knackered put the car into limp mode?how else could i tell whats up with it without having to pay loads of money for the diagnostic tool just to be plugged in?can anyone help or has this happened to anyone else on here?thanks guys/girls in advance!

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    peterlee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2.0t

    Trim : sri

    Engine : 2.0t

    Year : 2005

    Mileage : 161000

    Default

    oh and i forgot to say..ive just fitted a new egr valve and it was an expensive bit of kit but light is still on!!what a waste of money!!can anyone enlighten this for me????

  3. #3
    Regular Member m8internet's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Cumbernauld, Scotland
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Was the Warning Light appearing before any work was carried out?
    If so, what was the reported fault?

    There are two engine warning lights, can you confirm which it is

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    peterlee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2.0t

    Trim : sri

    Engine : 2.0t

    Year : 2005

    Mileage : 161000

    Default

    no mate its just started to happen in the last 2 weeks.the light is an amber car with a spanner.can you help?i have had no other work carried out on her.

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    peterlee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2.0t

    Trim : sri

    Engine : 2.0t

    Year : 2005

    Mileage : 161000

    Default

    anyone???

  6. #6
    Full Member
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    London
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats



    Engine : Z18XER


    Default

    need the codes read

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    peterlee
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : 2.0t

    Trim : sri

    Engine : 2.0t

    Year : 2005

    Mileage : 161000

    Default

    what is the pedal method or pedal test or something or other?

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Pedal test doesn't work on the dti's... faulty glow plugs will not put car into limp mode, if it's intermittent it could be a sticking egr valve.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Limp mode help
    By neill in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 10
    Last Post: 20th March 2012, 19:53
  2. Limp mode or dead mode
    By JSYSH466Y in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 8
    Last Post: 2nd July 2009, 09:46
  3. Limp mode
    By dan1983 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 6
    Last Post: 3rd July 2008, 18:35
  4. Limp mode
    By dan1983 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 0
    Last Post: 3rd July 2008, 10:34
  5. limp mode
    By vauxvec in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 5
    Last Post: 15th June 2008, 22:03

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •