User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Service Indicator

  1. #1
    Ex-Staff Full Member Spelly's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Derbyshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Service Indicator

    Hi all, been trying to find out how many miles i have left till next service on my 52 plate gsi. Tried pressing the trip with ignition off and didnt work so tried it with ignition on and it displays three number, two numbers on bottom line and one on top in odo display. What do these numbers mean and what are they for ?

    Thanks

  2. #2
    Regular Member parapaul's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    127.0.0.1
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It's something along the lines of the software version that's loaded, and/or the month & year of build.

    HTH

  3. #3
    Regular Member rushy's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Old School Vectra-C.Com. Residing in sunny Leeds.
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : SRi


    Engine : Z22SE (2.2 Petrol)

    Year : 2004

    Mileage : 137000

    Default

    Keys out and just hold mileage reset button down on clocks. If its getting close to your service, it will be displayed in mileage read out when you put the ignition on and when you turn the ignition off.

  4. #4
    Ex-Staff Full Member Spelly's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Derbyshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks for the advice. I have tried pressing odo/trip with keys out and all i get is trip reset to zero and mileage displayed. It resets the inspection light when i press the odo and turn ignition on though. One thing i have noticed though is that when i unlock the doors with keyfob the odo lights up, is this normal !

  5. #5
    Regular Member ukanalyst's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Cheshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by Spelly View Post
    Thanks for the advice. I have tried pressing odo/trip with keys out and all i get is trip reset to zero and mileage displayed.
    The trip shouldn't be able to be reset with the keys out ... sounds like a possible fault?? Daft question maybe but have you tried locking doors (out of interest does double locking work - two presses of lock button?) and then unlocking and then immediately press and holding the trip reset button?

    Quote Originally Posted by Spelly View Post
    It resets the inspection light when i press the odo and turn ignition on though.
    If you have done this then you will be unable to find out how many miles you have left until your next service using this method as it will have been reset

    Quote Originally Posted by Spelly View Post
    One thing i have noticed though is that when i unlock the doors with keyfob the odo lights up, is this normal !
    Yes this is normal

    HTH

    Dave

  6. #6
    Ex-Staff Full Member Spelly's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Derbyshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Cheers Dave. Car locks with deadlocking and all appears normal and working. Will try what you said and see what happens

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. service indicator
    By gizmo10119 in forum Electrical & ICE (including SatNav)
    Replies: 9
    Last Post: 2nd October 2010, 06:55
  2. service indicator on vec 2.2
    By pinnacare in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 17
    Last Post: 10th August 2008, 00:29
  3. Service indicator
    By stanian in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 22nd February 2007, 23:17
  4. Service Indicator
    By VauxVeteran in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 9
    Last Post: 12th February 2007, 20:29
  5. Service indicator
    By CPHB in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 2
    Last Post: 4th February 2007, 14:41

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •